Diare etter antibiotika, en vanlig bivirkning

Spørsmål

Hei:) fikk kraftig diaré på dag 5 på en kur med penomax. Er dette farlig? Står i vedlegg at det kan være betennelse i tykktarm.. skal jeg se Ann litt før jeg drar til lege. Stoppet kuren da dette begynte.. skulle gå 3 dager men dama på apoteket sa at jeg kunne fortsette litt utover det hvis symptomene IKKe ga seg innen dag 3.. noe jeg gjorde

Kvinne 41

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det er meget vanlig med diare som bivirkning, når en bruker antibiotika. Dette kommer av at ikke bare de sykdomsfremkallende bakteriene drepes, men også normalfloraen i tarmen, dvs de bakteriene som skal være der for god tarmfunksjon.  Det skyldes som hovedregel ikke noen betennelse, slik du nevner. Spesielt ved visse andre typer antibiotika er dette noe som kan skje, men ved penicillin (Penomax) skyldes slik diare vanligvis bare en midlertidig ubalanse i tarmfloraen. Det vil da gå over av seg selv igjen i løpet av dager, og farlig er det ikke. Du kan med andre ord se dette an, og du kan eventuelt forsøke probiotika, som f.eks. kefir, Biola eller andre probiotikaprodukter du kan kjøpe på apoteket. Da tilfører du "sunne" bakterier i tarmen igjen, noe som kan hjelpe deg til å bli fortere kvitt diareen.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-