Cerazette minipille: blødninger, sikkerhet?

Spørsmål

Hei. Jeg har brukt den østrogenfrie p-pillen Cerazette i litt over 1 år. Begynte da mitt yngste barn var 2-3 mnd gammel. Så lenge jeg ammet mye hadde jeg ingen blødninger, og kroppen føltes "syklus-fri", heller ingen bivirkninger å snakke om. Etter redusering av amming kom kroppen "i gang igjen" rundt barnets 1-årsdag. Jeg har nå regelmessig menstruasjon/blødning (og disse er mye mer langvarige enn jeg er vant til fra perioder uten prevensjon. Frisk blødning i opp mot en uke, med småblødning før og etter dette. Uten prevensjon har en typisk menstruasjon pleid å vare 3-4 dager). Jeg er også ganske sikker på at jeg har eggløsninger et par uker før blødningene (eggløsningssmerter). Mitt spørsmål er om såpass store blødninger er normalt ved bruk av Cerazette (jeg trodde de skulle bli sparsomme og evn helt fraværende) og om p-pillen tross evn eggløsning likevel gir full beskyttelse mot graviditet?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Cerazette kan påvirke syklus og blødninger på flere måter. Det er ikke uvanlig at mensen forsvinner. Uregelmessig og endret menstruasjon kan også oppstå. Det er ingen utenkelighet at det du opplever nå og beskriver her, kan ha med Cerazette å gjøre. Den eneste måten å finne ut av det på, er om du eventuelt lar være å ta den i noen måneder, og ser om dine vanlige sykluser kommer tilbake igjen. Jeg sier ikke at dette er noe du er nødt til, men det er en måte å finne ut mer om dette på, om du ønsker det.

Du spør om beskyttelse / sikkerhet:
Cerazette gir en riktig god beskyttelse mot graviditet, forutsatt at du tar de på riktig måte, dvs ikke glemmer tabletter og at du tar de på omtrent samme tidspunkt hver dag.

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn