Burdock root

Spørsmål

Hei,

jeg er en gutt på 22 år som sliter en del med kviser. Jeg har vært plaget med dette i mange år nå, og jeg er til tider ganske psykisk nedbrutt pga dette 'problemet'. I slutten av juni begynte jeg på Tetracyclin Arco, uten at det har gitt noe særlig resultater ennå. I tillegg har jeg nå nettopp begynt å ta B-vitamin-tilskudd(noe jeg har hørt skal være bra). Så har jeg fått tips om noe som heter "Solaray Burdock", som visst nok er et blodrensende middel man får kjøpt i helsekost- butikker. Dette middelet skal rense kroppen for avfallsstoffer, og gi bedre hud. Kan jeg prøve dette selv om jeg går på tetracyclin-kur, og evt. har du noe erfaring med dette? Har du noen andre gode råd for å bli kvitt kvisene?

På forhånd takk.

Medisiner: Tetracyclin arco

Mann, 22 år

Svar

Hei!

Jeg har søkt en del på internett om dette preparatet, og det ser ut til å være lite holdepunkter for at det gir alvorlige bivirkninger av noe slag. Imidlertid kan det ha negative effekter brukt sammen med visse medikamenter, blant annet kan det forsterke virkningen av blodsukkersenkende medikamenter. Det kan motvirke medikamenter som skal stabilisere hjerterytmen fordi det kan føre til lave verdier av kalium i kroppen. Dessuten har det en vanndrivende effekt og dette kan øke risikoen for bivirkninger fra betennelsesdempende medikamenter. det kan påvirke medisiner mot høyt blodtrykk og litiumbehandling. Det kan også påvirke absorpsjonen av jern og andre mineraler i tarmen.

Imidlertid har jeg ikke funnet holdepunkter for at det påvirker behandling med tetracycliner.

Det er viktig å være klar over at mange naturprodukter ikke er testet like omfattende som legemidler, og kan derfor ha potensielle bivirkninger osm man ikke er klar over eller som ikke er tidligere dokumentert. Kontakt alltid lege hvis du tar medisiner i kombinasjon med naturpreparater som du ikke kjenner godt fra før.