Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bruker Sarotex, kan jeg bruke bedøvelseskrem under tatovering?

Spørsmål

Hei! Jeg bruker Sarotex 10 mg på grunn av fibromyalgi. Jeg skal tatovere meg og lurer på om det er trygt at jeg bruker en bedøvelseskrem? Når jeg søker på interaksjoner kommer det opp at forhåndsregler bør tas. Dette er ikke gitt av noen lege, så vil forhøre meg før jeg bruker det. J-Pro 10g, står at den inneholder lidocaine 25mg + prilocaine 25mg. Står også at dens aktive ingredienser er 5% lidocaine, 5% procaine, 1% epinephrine. Jeg bruker også Zoloft 50mg og trapper ned nå, men der står det ingen interaksjoner. Kan jeg trygt bruke kremen når jeg går på så lav dose Sarotex?

Kvinne 25
Svar

Hei.


Ja du kan helt trygt bruke den bedøvelseskremen. Det er ikke minst fordi at mengden krem som blir brukt, er så liten at den mengden medisin som blir absorbert gjennom huden og inn i kroppen, er så liten at man i praksis kan se bort fra det.

Ha det bra.