Bivirkninger?

Spørsmål

Jeg får mye luft i magen av Zoloft,og har en veldig sur mage,har avføring fire ganger om dagen. Vet dette er noe av bivirkningene,men synes dette er ubehagelig. Er det noe jeg kan gjøre for å unngå dette i best mulig grad?

Sykdommer: Depresjon
Medisiner: Zoloft

Kvinne, 24 år

Svar

Alle medisiner kan ha bivirninger i varierende grad fra det helt alvorlige til rene bagateller. De fleste bivirkninger går greit tilbake når man stopper med medisinene. Zoloft kan også ha bivirkninger, blandt annet slike som du beskriver. Jeg kan ikke si med sikkerhet at dine plager er Zoloft-bivirkninger, men jeg kan si at det KAN være slik. Har du fått plagene i tilslutning til at du startet med medisinene, er det jo en sannsynlig sammenheng.
Oftest vil bivirkningene gi seg dersom man fortsetter med tablettene. Jeg vet ikke hvor lenge du har tatt Zoloft, men det er iallfall slik at disse bivirkningene er mest uttalte i begynnelsen av behandlingen. Ofte vil man kunne gjøre det lettere ved å bruke en litt lavere dose i en periode. Det kan du snakke med legen din om. Gjør det ikke uten hans aksept!
Jeg tror ikke det er så mange andre ting du kan gjøre for å unngå plagene.
Noen synes det går lettere, dersom du tar tablettene til maten.