Bivirkninger av Remeron

Spørsmål

Hei. Jeg har gått på remeron 15 mg i snart 2 år. En smelte-tablett hver kveld. Jeg har under hele perioden merket skjelving i fingrene, samtidig har jeg det siste halvåret fått rykninger om natten i tillegg til hjertebank under innsovnings-prosessen. Dette er bivirkninger som jeg har tatt litt på sparket fordi jeg har følt meg bedre mentalt, men de siste månendene har det irritert meg litt. Samtidig ønsker jeg nå å slutte på tablettene, og vet at det er en nedtrappningsprosess. Det jeg lurer på; er disse nerveproblemene (skjelving i hendene, noen ganger i føtter+ hodet) noe jeg blir kvitt ved slutt av remeron? Har jeg fått langvarige skader av dette? Hilsen 22åring.

Mann 24
Svar

  

Hei,


du skriver at du har brukt Remeron® smeltetabletter 15 hver kveld i omtrent to år. Jeg går ut ifra at du ikke tar andre tabletter i tillegg. Du opplyser at du opplever skjelvinger i fingrene, noen ganger i føtter. Du forteller videre at du det siste halvåret har lagt merke til rykninger om natten samt hjertebank under innsovningsprosessen. Du har selv tolket disse tegn som bivirkninger av medikamentet og spør om du vil bli kvitt symptomene når Remeron® behandlingen avsluttes eller om du kan ha fått varige skader. 


Jeg har hittil aldri hørt om at bruk av Remeron® over den tiden du har angitt og i den doseringen du har fått skal ha gitt varige skader. 

Tremor (= skjelving) er en vanlig bivirkning av Remeron®. 

Bivirkningene fra Remeron® forsvinner vanligvis dersom man slutter med medikamentet. 


Når det gjelder rykninger under innsovningsprosessen er dette ofte et vanlig fenomen og behøver ikke å tyde på alvorlig sykdom. 


Hjertebank i forbindelse med bruk av Remeron® er beskrevet i sammenheng med overdoseringer, forgiftninger (begge deler er lite sannsynlig med den doseringen du oppgir) eller dersom Remeron® kombineres med andre risikofaktorer (enten sykdom eller medisiner) som kan gi hjertebank. 

Derfor ville jeg anbefale deg til å ta kontakt med fastlegen din når det gjelder hjertebank og be om en vurdering med tanke på om dette krever videre utredning fra en hjertespesialist. 


Jeg ønsker deg god bedring!