Bivirkninger av Arcoxia, finnes noe alternativ?

Spørsmål

Hei Min mann har psoriasis artritt og bruker Metrotaksat(kreftmedisin ) Og nå sliter han med smerter og fikk utlevert Etoricoxib Orion men skulle ha hatt Arcoxia. Han klager over at ALT han spiser smaker metall......finnes det noe annen tilsvarende medisin som ikke gir denne bivirkning? Resultatet er at han har sluttet å ta tablettene og har mye vondt,og sover mye. Håper på svar Mvh bekymret kone

Mann 55

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Etoricoxib er samme medisinen som Arcoxia, bare med et annet navn og fra en annen produsent. Både virkning og eventuelle bivirkninger vil derfor være den samme for disse to. Metallisk smak er en kjent og beskrevet bivirkning av denne medisinen. Hvis det blir for plagsomt, er der rikelig med andre betennelsesdempende smertestillende medisiner å forsøke. Hvis han tar det opp med legen sin, vil han sikkert kunne få et annet preparat. 

Der er som sagt svært mange andre alternativer innen samme type medisiner, og den ene kan være like god som den andre, og bivirkninger kan ikke forutsees. Jeg kan derfor ikke anbefale et preparat fremfor et annet, men her har du en liste over aktuelle navn / preparater, som han evt kan vise frem til legen, som imidlertid kjenner disse fra før av:


https://www.felleskatalogen.no/medisin/atc-register/M01A


Håper det var et greit svar. Jeg er rimelig sikker på at det vil finnes et preparat han kan bruke uten å få bivirkninger, så bare anmod ham om å ta kontakt med legen sin, så blir dette ordnet. Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn