Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bivirkninger av Arcoxia, finnes noe alternativ?

Spørsmål

Hei Min mann har psoriasis artritt og bruker Metrotaksat(kreftmedisin ) Og nå sliter han med smerter og fikk utlevert Etoricoxib Orion men skulle ha hatt Arcoxia. Han klager over at ALT han spiser smaker metall......finnes det noe annen tilsvarende medisin som ikke gir denne bivirkning? Resultatet er at han har sluttet å ta tablettene og har mye vondt,og sover mye. Håper på svar Mvh bekymret kone

Mann 55
Svar

Hei.


Etoricoxib er samme medisinen som Arcoxia, bare med et annet navn og fra en annen produsent. Både virkning og eventuelle bivirkninger vil derfor være den samme for disse to. Metallisk smak er en kjent og beskrevet bivirkning av denne medisinen. Hvis det blir for plagsomt, er der rikelig med andre betennelsesdempende smertestillende medisiner å forsøke. Hvis han tar det opp med legen sin, vil han sikkert kunne få et annet preparat. 

Der er som sagt svært mange andre alternativer innen samme type medisiner, og den ene kan være like god som den andre, og bivirkninger kan ikke forutsees. Jeg kan derfor ikke anbefale et preparat fremfor et annet, men her har du en liste over aktuelle navn / preparater, som han evt kan vise frem til legen, som imidlertid kjenner disse fra før av:


https://www.felleskatalogen.no/medisin/atc-register/M01A


Håper det var et greit svar. Jeg er rimelig sikker på at det vil finnes et preparat han kan bruke uten å få bivirkninger, så bare anmod ham om å ta kontakt med legen sin, så blir dette ordnet. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-