Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Betennelsesdempende midler og Covid 19.

Spørsmål

Hei. Har den siste uka hatt ubehag i iøverst i bryst, ca 10 - 15 cm fra hals. Har hatt det i ei uke, kjente først kulde ned i halsen når eg sykla, svie i bryst når eg svelg føle ein svi som brer seg brystkassen . Etter 3 - 4 dg kjennes det ut som trykk øverst i bryst rett under kragebein. Tar Vimovo for for smerter i hoft, såg i TV2 nyhetene igår at ein lege advarte mot dei nå i koronatider. Bør eg slutte å ta dei. Målte blodtr i januar var på 158/90 skulle måle igjen i mars, kolestrol på 6 men nøle med å forstyrre legene nå. Er elles frisk, trimme 3 - 4 dg i uka. Jobbrr på skule. Bør eg måle igjen. Helsing snart 66 år

Kvinne 65
Svar

Hei.


Vimovo inneholder virkestoffet naproxen, som er smertestillende og anti-inflammatorisk ("betennelsesdempende") Denne gruppen betennelsesdempende midler har det vært en del motstridende informason om i det siste på verdensbasis, når det gjelder om det kunne ha en uheldig virkning ved coronavirusinfeksjon. Det siste jeg har lest er at en ikke har funnet vitenskapelig dokumentasjon for noen slik uheldig virkning, men det må jo legges til at i en slik situasjon vi er i nå, med et nytt virus som Covid 19, så er det fremdeles veldig mye vi ikke vet. Men ut fra siste informasjon ser det altså ut som at disse preparatene er "frikjent" nå.


Forøvrig spør du om ditt blodtrykk, som var helt moderat forhøyet i januar. Du er forøvrig frisk, og du spør om du bør måle det igjen. Det bør du før eller siden, men det er meget langt fra noen hastesak, spesielt i disse dager hvor det er viktig å ikke utsette seg for smitte ved å oppsøke legekontorer. Jeg tenker at du godt kan vente noen måneder med dette. Du har også muligheten for å kjøpe deg selv et blodtrykksapparat og konferere med fastlegen din pr telefon eller elektronisk legekonsultasjon, noe mange legekontor har etablert nå, så slipper du å møte fysisk på legekontoret.


Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-