Alkohol og antibiotika

Spørsmål

Alkohol og diclocil?

Jeg har fått en stafylokokk infeksjon i et sår og går på en 7 dagers kur med diclocil (500mg).
Mitt spørsmål er: Kan jeg nyte litt alkohol selv om jeg går på denne kuren?

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Når det gjelder alkohol og antibiotika, så er dette et spørsmål man som lege stadig møter, og som pasienter veldig ofte lurer på når de får en antibiotikakur.

Noen typer antibiotika må absolutt IKKE kombineres med alkohol, f.eks. Flagyl, da en slik kombinasjon vil virke som Antabus og gi meget plagsomme symptomer og plager.

Når det gjelder Diclocil, og mange andre typer antibiotika, så er det slik at dette skilles ut via nyrene og urinen.
Alkohol er som kjent sterkt vanndrivende, og det betyr at når man drikker alkohol, så vil medisinen bli skilt fortere ut av kroppen, og virkningen blir dårligere. Men man blir ikke syk av denne kombinasjonen, slik man blir hvis man kombinerer Flagyl og alkohol, jfr over.

Det hele er et mengdespørsmål i dette tilfellet.
Det er ikke er "farlig" med en mindre mengde alkohol kombinert med dette medikamentet, f.eks. et glass vin e.l., men ideelt er det ikke, om du vil at antibiotikaen skal ha maximal effekt.
Å drikke en større mengde alkohol, skal du absolutt unngå, da du da vil miste for mye av medisinen via urinen, og infeksjonen kan ta seg opp igjen.

Håper dette var et greit svar, lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn