Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Albyl-E og bivirkninger

Spørsmål

Min far bruker Albyl-E på grunn av en hendelse for et par-tre år siden. Men nå lurer vi på hvilke bivirkninger denne kan ha. Han har ikke hjerteproblemer, men fikk vel kanskje et anfall av et eller annet slag - er ikke påbevist. Men nå har han mye problemer med hodet og magen, mye svimmel og mye ute av form. Han føler seg ikke bra, kan dette være en bivirkning. Man skal vel ikke bruke denne medisinen over lang tid.

Kvinne, 0 år

Svar

Albyl-E inneholder acetylsalisylsyre og brukes som et blodfortynnende middel. Det gjør at blodet ikke så lett klumper seg sammen. Slik kan man unngå at det dannes blodpropper som kan blokkere blodårer, noe som kan føre til blant annet hjerteinfarkt og hjerneslag.
Det har vist seg at dersom man har hatt episoder som tyder på at man har en hjerte- og karsykdom, kan Albyl-E hindre at man får nye anfall. Når man først har begynt å ta Albyl-E, er det normalt meningen at man skal ta denne livet ut.

Dessverre så er det slik at Albyl-E kan gi mageplager. Blant annet kan medisinen utløse magesår. Det er mulig at det er dette faren din har begynt å bli plaget med. Derfor synes jeg at du skal be han ta kontakt med legen din, så dere kan finne ut hva det er. Svimmelhet og vondt i hodet er trolig ikke noen bivirkning av medisinen, men det kan muligens knyttes til mageplagene.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-