Smerter lokalisert fortil i penis

Spørsmål

Jeg er en ung mann med plager i penis, noe jeg har prøvd å få mine fastleger til å anerkjenne. Men de har nektet meg behandling og henvisning til spesialist over 3 år med jevne forespørsler. Det føles som om jeg har et sår i tuppen av urinrøret. Som antagelige symptomer av dette opplever jeg utvikling til erektil dysfunksjon og penile nummenhet. Jeg plages med nærmest konstante smerter rundt dette såret, og opplever at smerten blir sterkere når jeg urinerer eller ejakulerer. Fastlegen har sjekket meg for klamydia, gonoré og mykoplasma. Samt som at helsestasjonen for ungdom anbefalte å sjekke om en krem for sopp hjalp. Ingenting har hjulpet enda, og alle testene kom tilbake som negative. På mitt tredje år med symptomene har jeg prøvd å sjekke urinrøret selv med penisplugg, og når jeg dro denne ned urinrøret kunne jeg kjenne at det var et par millimeter med sårhet i selve urinrøret. Ved siden av åpningen til urinrøret har jeg en liten kul som ligner en liten kvise som ikke kan sprekkes. Det eneste som hjelper er å renske urinrøret ved å bruke dusjhodet sin stråle inn i urinrøret. Fastlegen mener jeg må leve med symptomene, og at det mest sannsynlig er psykisk. Men jeg har tidligere vært behandlet hos psykolog, noe som ikke hjalp. Derimot har disse smertene i penisen blitt så store at jeg har mistet all livsglede og utviklet selvhat og depresjon. Noe som har begynt å gå kraftig utover mitt kjærlighetsliv, utdanning og jobb. For eksempel, kan jeg ikke kjenne at jeg får oralsex på penis hode (Grunnet penile nummenhet). Enkelte ganger når jeg tisser opplever jeg en sensasjon som ligner det når du tømmer vann over et sår og en hudbit fra såret blir dratt tilbake fra kraften vannet gir. Jeg føler at jeg har havnet i en ond sirkel og trenger så sårt hjelp til å få fikset denne plagen med penisen. Jeg kan også nevne at jeg også opplever trøtthet og enkelte dager med nedsatt kongitive funksjoner, men vet ikke om dette er direkte relatert til problemene i penisen eller psyken.

Mann 23
Svar

  

Hei og takk for brevet ditt og medsendte bilder. Ut fra hva du forteller er det vanskelig å si sikkert hva dette kan dreie seg om, men jeg forstår at du plagene du har er omfattende og inngripende i livet ditt. 

Ut fra innringningene på det første bildet fremgår det at hovedproblemet er sentrert mot den ytterste delen av penis i form av en type smerter som gjør at du tenker at det kan være et sår der, men altså innover i urinrøret. Du har videre sirklet inn to områder;- det første synes å vise en noe forstørret spicula glandis, dvs. en lett forstørrelse av en av de små forhornede talgkjertlene som omkranser penishodet på alle menn, noen er større, andre mindre og noen har dem i forskjellig størrelse. Det er lite trolig at smerter kan stamme fra den ene, hvis den altså representerer en av dem. Det kan selvsagt være noe annet også.

Videre har du sirklet inn en hevelse i urinrørsinngangen. Her kan slimhinnerelieffet variere fra mann til mann, slik at dette vel kan representere en normal variasjon, uten at det heller ikke kan sies for sikkert idet en diagnose stilt ut fra et bilde alltid kan være ufullstendig og evetuelt feil. 

Men det er ingen grunn til at du ikke skal få dette undersøkt og jeg vil foreslå at du begynner med å ordne deg en time hos en lege som hovedsakelig arbeider med venereologi. Slike leger arbeider f. eks. på Olafiaklinikken i Oslo, der er det åpen poliklinikk hver dag uten timebestilling. www.olafiaklinikken.no  I universitetsbyene har de likeledes venereologiske seksjoner som er en del av hudavdelingene. Du bør få en nøyaktig undersøkelse og vurdering fra en av spesialistene som arbeider der.  

Eventuelt vil ha han eller hun kunne henvise deg til urolog, dvs. en spesialist som arbeider med alt som angår underlivet hos begge kjønn. Hos privatpraktiserende urologer i byene vil ventetiden kunne være håndterlig. 

Ut fra hva du forteller og hvilken innvirkning dette har på hele deg synes jeg du skal sette i gang med dette så snart som mulig, ingen grunn til å vente med å bli undersøkt av spesialister på området. God bedring og lykke til !