Omskjæring som behandling av trang forhud.

Spørsmål

Jeg jeg er 25 år og opererte penis for 6 dager siden pga trang forhud. Etter å ha sett på meg, valgte de en halv omskjæring. Men jeg lurer på et par ting. Nr.1: Den "ringen" under penishodet, skal den være så tjukk og stor, eller er dette fordi den er hoven? Nr.2: Skulle den ikke egentlig ha vært under den forhuden jeg har igjen? Nr.3: Det har begynt å falle ut sting allerede, er ikke dette litt tidlig?

Mann 25
Svar

Takk for spørsmålet. 

Når forhuden er for trang, vil det være problemer med å trekke den tilbake under ereksjon og seksuell aktivitet. Det kan da bli smertefull ereksjon, sår på forhuden, eller forhuden kan være umulig å få frem igjen etter samleie. Det blir da en smertefull tilstand med hoven glans og stram hoven forhud. 


Når du har vært plaget med trang forhud, er det ulike behandlingsmuligheter. Ved de minst uttalte forandringene, er det nok å legge noen snitt i det trangeste partiet på forhuden, snitt på langs som sys igjen på tvers. Videre kan man gjøre en omskjæring, hel omskjæring hvor hele forhuden fjernes, eller en mindre omskjæring hvor en liten brem av forhuden står igjen slik du har fått gjort. Den gjenstående bremmen vil da dekke ca halve glans når penis er slapp. 


På bildet du har sendt ses et vanlig resultat etter en slik omskjæring. Den gjenstående delen av forhuden er hovnet opp, den vil være det ca 3 uker etter operasjonen. Videre er det et sirkulært arr der hvor forhuden slutter og går over til penisskafthuden. Arret legges der og ikke der glans slutter siden det lager minst problemer. Arret er altså lagt der hvor det er vanlig å legge det. Når hevelsen er borte, vil det nok som du sier ble delvis skjult av gjenstående forhud når du har trukket forhuden tilbake. 


Stingene faller vanligvis av etter 3 uker, men av og til kan knuten gå opp og da kan de falle av tidligere. Så lenge ikke såret sprekker opp har det ingen betydning. 


Resultatet ser altså helt normalt ut, og du vil få et fint resultat når hevelsen og såret er tilhelet. 


Håper svaret kan være til hjelp.