Forlengelsesplastikk av strengen under penis (frenulum brevis)

Spørsmål

Pga stram forhud og altfor stram frenulum bestemte jeg meg for å ta en såkalt omskjæring+frenulumplastikk (spaltet på tvers og sydd sammen på langs). Etter 14 dager hadde jeg ingen smerter og ting virket fint. Jeg var usikker på om suturer kunne tas ut. Fikk legekontoret til å ta en titt, og hun tok ut alle suturer nærmest uten å tenke seg om. Hun sa også deg så litt betent ut på glans men at det burde gå over (tror dette kom av suturfjerning). Det er rødt, kansje litt hevelse hvor suturer satt og har blødd litt - spesielt fra frenulumområde. Har også etter dette hatt lett smerte i område (2/10 på smerteskala kansje). Så i etterkant på operasjonsnotat at legen sa det ikke var behov for å fjerne suturer. Samtidig at suturer i frenulum gjerne sitter 3-4 uker. Er nå bekymret for 1) om jeg har fått en infeksjon som kan behandles, og 2) om fjerning av suturer har ledet til at noe som skulle gro sammen har «gått opp» eller blitt skadet, er det evt noe jeg kan gjøre nå? Er gått 17 dager fra operasjon.

Mann 21
Svar

Hei, og takk for spørsmålet!


For kort streng under penis (frenulum brevis) gir plager med smertefull ereksjon og sårdannelse og smerter under samleie. Når tilstanden gir plager, kan den behandles med en forlengelsesplastikk av strengen eller omskjæring. Ved forlengelsesplastikk skjæres bindevevsbåndene over på tvers, og huden sys sammen på langs. Inngrepet gjøres i lokalbedøvelse og tar ca 15 min. Sammensyingen kan gjøres med tråd som går bort av seg selv som din lege har brukt eller nylontråd som skal fjernes etter 2-3 uker. Som ved et hvert kirurgisk inngrep, kan det tilkomme en infeksjon i ettertid, og denne bør av og til behandles med antibiotika.


Ut i fra bildene du har sendt kan jeg ikke si om du bør ha antibiotika eller ei. Jeg ser at det er hovent på gjenværende forhud og noe rødme i området under penis hvor det er gjort denne forlengelsesplastikken. Der er det også noen skorper. Det er flere momenter som er viktige om dette skal behandles eller ei. Hvordan er utviklingen? Var smertene borte for så å bli verre? Kommer det ut puss? Er det vondt? Har du feber? Er det ømt å ta på? Ut i fra bildet og det du forteller vil jeg tro at dette går over med daglig dusj og vanlig sårstell, men det er altså andre momenter som kan ha betydning. 


Selv om stingene faller av seg selv, er det ikke galt å fjerne dem når såret er grodd. Slike sting som går i oppløsning kan lage en vevsirritasjon og er en inngansport for bakterier. Det kan derfjor heller være nyttig å fjerne dem dersom vevet er litt betent når såret likevel er grodd. Slik jeg ser det er det ikke noe som er gått opp og har grodd feil. 


Håper svaret kan være til hjelp.