Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fuktighet under forhuden

Spørsmål

Mann 25år Hei. Eg har litt problem med gulaktig slim under forhud. Oppstår ofte etter onanering eller samleie (Har dame). Da det oppstår klør det ofte veldig. Men viss eg tørker det vekk forsvinner det for ei stund. Varer i ca 1 til 2 dager så er det vekke i kanskje 1 til 2 uker før det ofte oppstår igjen. Lurer på hva dette kan vere? Har trang forhud så har lurt på om det kan vere balanitt? Hva hjelper i såfall mot dette? Takk for svar.

Mann 25
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Den mest nærliggende forklaringen på at det kommer gulaktig slim under forhuden som merkes ved onani kan være at du har en eller annen tilstand som produserer fuktigheten, men som eventuelt er skjult under den trange forhuden. Det kan da være en balanitt, dvs. en tilstand som stammer enten fra penishodet eller fra den omgivende forhuden. Slike tilstander kalles altså for balanitter og kan ha mange årsaker, alt fra eksisterende generelle hudsykdommer som psoriasis, lichen ruber eller lichen sclerosus til eczemer eller mikrobielt betingede tilstander som ikke blir erkjent siden forhuden altså er trang. 


En annen mulighet kan være at du har en urethritt som produserer utflod. Urethritt er den vanligste seksuelt overførbare tilstanden i din aldersgruppe og er en betennelse i den ytterste delen av urinrøret hos mannen, og i urinrøret og livmorhalsen hos kvinner. Den kan forårsakes av chlamydia, gonore-bakterien, mycoplasma genitalium eller andre mikrober. Den gir ofte svært få symptomer, men får den stå ubehandlet lenge kan det oppstå utflod, kanskje særlig når forhuden er trang. 


Dette må du få undersøkt og du anbefales derfor å ta en tur enten til fastlegen eller annen lege i primærhelsetjenesten i første omgang. Han eller hun kan sende prøver av fuktigheten samt inspisere tilstanden og således snart kunne stille en diagnose. Dreier det ser om en urethritt er behandlingen en ukes antibiotikakur, partner skal da også undersøkes og og behandles. Man skal ikke ha sex under behandlingstiden. Lykke til og god bedring !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-