Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i stortåen

Spørsmål

Hei, I juli kjentes det ut som stortåa mi på høyre fot dovna bort. Etter noen uker fikk jeg stikkende smerte i tåa ved berøring på siden av tåballen. Etter enda noen uker har det bevegd seg til siden av stortåa, der ved leddet, samt under tåa. Jeg sliter med å gå normalt på foten nå, og går med utsiden av foten, noe som medfører sterke smerter i ankelen og oppover i beinet. Har tatt MR, og det viste ingen funn. Fastlegen har ingen klar formening om hva dette er. Han tok bort noe hard hud (jeg har ikke mye), da han mente dette kunne være årsaken, men det er like vondt under tåa, og der er huda helt myk. Han polstra litt med et slags skumgummi plaster, og det hjelper noe, og sa jeg skulle kjøpe såler. Har du noen idé på hva dette kan være? Det er ofte veldig smertefullt i beinet, noen ganger så vondt at jeg griner.

Kvinne 34
Svar

Hei.


Her tenker jeg på to ting, som du bør ta opp med din lege:


1) Kan det skyldes en nerveskade på nerven som går ut i tåa? Det at du forteller at selv berøring av huden ga smerte, kan tyde i den retning.


2) Urinsyregikt? Det kan gi sterke smerter i ledd, og stortåens grunnledd er svært ofte involvert. Det kan sjekkes ved å ta en blodprøve for å finne ut urinsyrenivået i blodet. Akutte anfall med urinsyregikt gir imidlertid ofte en hissig rødt, hovent og ømt ledd.


Håper at disse rådene kan være til nytte for deg. Lykke til!


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-