Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i pungen

Spørsmål

Jeg er 22 år og de siste 2 ukene har jeg hatt smerter i området rundt pungen eller i venstre testikkel noen kvelder. Er fin hele dagen men plutselig på kvelden (noen kvelder) så får jeg vondt i / rundt venstre testikkel og vet ikke hvorfor. Finner ingen kuler på den og ikke noe unormalt. Men gjør vondt når jeg presser litt mellom pungen og låret og når jeg tar på den venstre testikkelen. Noen kvelder blir det bare sånn uten grunn og andre kvelder så får jeg vondt hvis jeg blir kåt uten å få «gjort noe med det». Tviler på det er kreft da jeg ikke finner kul og pga alder, men hva kan det være? Har kun hatt sex med en person og det er kjæresten min som ikke har kjønnsykdommer, så tviler på at det er det heller..

Mann 22
Svar

Hei.


Jeg kan naturligvis ikke stille noen sikker diagnose uten undersøkelser, men gir deg et generelt svar og litt høyttenking og råd.

Vi kan tenke på infeksjoner i bitestikkel eller (mindre sannsynlig) prostata, inklusiv kjønnssykdommer selv om du bare har hatt sex med en partner. Det er fordi svært mange unge har f.eks. klamydia uten å vite om det i det hele tatt, og det kan vel da følgelig gjelde din partner også, rent generelt betraktet.  Derfor bør dette sjekkes. Videre så skal en kanskje tenke i retning av vannbrokk (en ufarlig tilstand som gir en "vannpose" omkring testikkelen), og vi kan tenke på en delvis testikkel-torsjon. Testikkeltorsjon betyr at testikkelen vrir seg rundt sin egen akse, slik at blodforsyning blir avklemt. Hvis den ikke kommer på plass igjen, får man svært sterke smerter som ikke går over. Så det har du ikke. Men rimelig vanlig er det at den kan ha en tendens til å vri seg "litt", noe som gjør vondt, og så falle tilbake på plass igjen av seg selv, noe som gjør at smerten forsvinner igjen. Det er ikke helt utenkelig. Så er det dette med at det gjør vondt når du presser mellom låret og pungen. Da bør vi tenke på brokk. 

Du finner ingen kuler på testikkelen, og det er bra, men jeg synes uansett at du skal la lege undersøke deg, for det er ikke alt som man nødvendigvis kjenner selv, og i tillegg har du andre diagnostiske muligheter som nevnt ovenfor, som legen din vil utrede for deg, slik at du får en forklaring på dette, og en evt behandling om det er noe som trengs.

Lykke til og ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-