Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i operasjonssåret 1 mnd etter operasjonen

Spørsmål

Jeg spør en gang til om noe jeg har spurt om før. Det er et oppfølgingsspørsmål., Jeg ble operert den 17 Januar, fikk fjernet en testikkel. Etter det har det vært en del problemer, såret tok veldig lang tid på å gro. Nå er det en blemme der som ikke har vært der før. Jeg har vært flere ganger til lege og på sykehuset. Har nå gått på antibiotika. Det svir i såret og det gjør vondt om natten. Håper dette går over snart. Det er også en kul under arret. Den har jeg ikke fått noen gode svar på. Mulig blodansamling sa de på legevakten. Sender med bilder.

Mann 66
Svar

Hei.


Du har altså etter en operasjon fått en infeksjon i såret, det kan jeg forstå ut fra det at du har fått antibiotika. Men det svir fremdeles i såret, 4 uker etter operasjonen, og du opplever at det er en kul under arret, og du føler du ikke har fått noe svar fra legen din på hva dette er. Det kan nok dessverre heller ikke jeg si noe sikkert om, siden jeg ikke kan undersøke deg. Bildene du har vedlagt, er såpass uskarpe at de har heller liten informasjonsverdi, dessverre. 

Det jeg imidlertid kan tenke om dette, er at det enten kan dreie seg om en byll som har samlet seg under huden, evt et sting som sitter igjen under huden. Alternativt kan kulen du kjenner være en blodansamling, slik som en har sagt på legevakten.

Dette er dessverre ikke noe vi hverken kan hjelpe deg med eller si noe sikkert om, via spørsmål og svar over nett, så derfor vil jeg heller gi deg råd om hvordan du kan håndtere dette videre:


Kun en reell legeundersøkelse kan si hva dette skyldes eller ikke skyldes, jfr mulige årsaker som jeg nevnte ovenfor. Derfor må du tilbake til fastlegen din, om dette ikke avtar etterhvert, eller om det blir verre. Spesielt hvis det blir rødt, varmt eller mere vondt, er det stor sannsynlighet for en infeksjon eller byll. Det er også en viss mulighet for at alt er greit og at det vil avta med noe mer tid. Derfor synes jeg at du kan se dette an dag for dag, og hvis det ser ut til å bli gradvis bedre, kan du fortsette å se det an, for da er det stor sannsynlighet for at alt er greit og at det blir bra, men hvis det ikke blir bedre, eller evt blir verre, så må du oppsøke fastlegen igjen. Det er bedre at en-1-lege følger opp dette, enn legevakten, hvor du til enhver tid vil treffe nye leger, så velg fastlegen. 

Jeg håper at det blir greit av seg selv igjen, og ønsker deg lykke til.