Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i legger, korsrygg, sår hud.

Spørsmål

Hei :) Da jeg våknet i dag hadde jeg vondt i leggen. Huden føltes sår å ta på, også når dyna lå over. Da jeg stod opp var den vond. Har også vondt nederst i korsryggen, og rett over rompa. Huden på låret kjennes også litt sår ut. Og hele beinet er litt vondt. Kjenner det litt på andre leggen og. Og litt under hælen. Beinet er ikke rødt eller hovent. Har hatt dette før og, men det har gått over av seg selv. Er stiv i nakken, og kjenner musklene er litt vonde når jeg klemmer på de. Men jeg er ikke så godt trent. Kan dette henge sammen? Ryggsmerter, den såre huden, og smertene i beinet og leggen? Føler meg sliten hele tiden, jobber natt og sliter litt med å snu døgnet. Er redd for å bli alvorlig syk, hvertfall i disse Corona tider. Så er mye bekymret. Har du noen ide om hva dette kan være?

Kvinne 31
Svar

Hei.


Du hadde vondt i leggen da du våknet idag, og det var sårt å ta på huden. I tillegg har du vondt i korsryggen, og hele beinet ditt er litt vondt, og du kjenner litt i den andre leggen også. Det er ikke rødt eller hovent.

Du har hatt det tidligere, og da har det gått over. Stiv i nakken er du også, og det er vondt når du klemmer på musklene der. Akkurat det kan se bort fra i denne sammenhengen, for det er kun "vanlig stiv nakke", slik de fleste av oss har fra tid til annen, f.eks. ved stress og belastninger. Nakkeplagene dine kan gjerne henge sammen med ditt skiftarbeide og de belastninger det gir. 


Du er redd for å bli alvorlig syk, men siden du har opplevd dette tidligere, og det gikk over av seg selv, er det grunn til å tro at dette kan gå over også denne gangen. Hadde det vært alvorlig sykdom, hadde det nok ikke gått over av seg selv. Så noen spesiell bekymring for at du skulle være alvorlig syk, har jeg ikke når jeg leser det du skriver her.


Men samtidig er jeg ganske tom for ideer om hva dette kan skyldes. Hadde det bare vært en-1-legg som hadde vært vond, evt med spent og varm hud i tillegg, så kunne vi ha tenkt på blodpropp i leggen, hvilket er en potensielt farlig tilstand. Men du har jo noe symptomer i den andre leggen også, og man får ikke blodpropp i begge legger samtidig. Det at det er sårt å ta lett på huden, og vondt at dyna ligger mot huden, kan tale i retning av at dette kan ha noe med nervene ut til huden i beina å gjøre. Men hva, kan jeg ikke spekulere i uten legeundersøkelse. 

Alt i alt tenker jeg at så lenge du faktisk har hatt tilsvarende tidligere og det gikk over av seg selv, og hvis ikke du blir verre eller får andre symptomer, så får du se dette noe an. Skulle det motsatte skje, at du får andre symptomer som er vanskelige å forstå, eller blir verre på noe vis, så får du heller ha en litt lav terskel for å kontakte fastlegen din, siden dette er symptomer som er noe vanskelig å tolke. 

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-