Veldig hoven forhud 2 mnd etter operasjon. Kan det være normalt?

Spørsmål

Hei. Jeg er en mann på 71 år. Jeg ble operert for trang forhud da jeg var 20 år, og for kort streng for 3 år siden. Jeg har plagdes med mye og for trang forhud de siste årene. Jeg ble derfor operert på Nordlandssykehuset den 29 mars i år. Jeg fikk en voldsom hevelse etterpå, først både på oversiden og undersiden av resterende forhud. Selv etter 2 måneder har ikke hevelsen på langt nær gått tilbake. Det er ikke mulig å trekke forhuden over penishodet. Jeg er svært misfornøyde og frustrert. Jeg hadde trodd at dette skulle være en enkel sak. Jeg har konsultert tre leger lokalt som ikke har sett noe lignende, derav en afrikaner som har vært mye borti omskjæring. Jeg fikk ordnet kontroll på sykehuset via fastlege, og møtte svært liten forståelse hos kirurgen. Han sier jeg ikke kan forvente bedring for minst etter et år. Kan dette være riktig? Vedlagte bilder er tatt 12.04, 21.04 og 05.05.

Mann 71

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det er nå drøye to måneder siden du ble operert, og du har fremdeles betydelig hevelse i operasjonsområdet. Jeg har sett på bildene du har vedlagt, og er enig i at det en betydelig hevelse. Nå er ikke jeg kirurg, men almennlege, og jeg har ikke erfaring med slike operasjoner og vet ikke noe eksakt om tidsforløpet for at hevelsen avtar. Men en ting er ihvertfall helt klart, og det er at etter (kun) to måneder, så er det ihvertfall aldeles for tidlig til å si noe om det endelige sluttresultatet etter operasjonen. Det trenges mer tid, månedsvis og mer, før en kan si noe om hvordan dette til slutt vil se ut. Jeg er altså i utgangspunktet enig med kirurgen du var hos på etterkontroll, som sa at det kan ta opp i et år før en ser det endelige resultatet. 

Rent praktisk så tenker jeg at du da skal se dette an fremover, og følge med utviklingen. Hvis du så mye som ser en antydning til mindre hevelse etterhvert, så er det et bra tegn, og det vil vanligvis bety at fortsatt bedring vil inntreffe. Og hvis du ser det, så skal du trygt se det an videre også, og forvente bedring.

Skulle det formodning ikke inntreffe noen som helst tegn til gradvis mindre hevelse i månedene fremover, så bør du heller vurderes av kirurg påny. En annen ting du skal være oppmerksom på, er infeksjon. Det kan jo komme infeksjon i ethvert operasjonssår, men vanligvis ikke så lang tid etter operasjonen som to mnd. Infeksjon gir seg til kjenne med hevelse, rødhet, varme og smerter. Hevelse har du, men det er å forvente. Men skulle du begynne å utvikle smerte, rødhet og varme, evt mer hevelse, så skal du rett til lege for å få vurdert om det kan være en infeksjon.

Jeg ønsker deg lykke til videre, og har tro på at dette bedrer seg, og er som du forstår, av samme oppfatning som kirurgen, og jeg pleier også alltid å fortelle mine pasienter at en ikke kan si noe om endelig utseende av et operasjonssår, før minst et år er gått.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-