Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ubehag nedentil

Spørsmål

Hei Har smerter rundt penishode og fremre del, kjennes ut som brannsår, men har ikke noe sår, utflod eller unormal vannlating. Huden rundt testiklene er kanskje noe rødere. Merker kanskje mest om natta med bla svettetokter og våkner da med at det er svie rundt penishode. Lurer på hva dette kan være. Har hatt dette en måneds tid nå.

Mann 59
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Ut fra hva du forteller om det du har av symptomer så er det vanskelig å si hva dette kan dreie seg om. Du sier ikke noe om eventuelle seksuelle forbindelser;- hvis så hadde vært tilfelle ville man kanskje først og fremst tenke på om du kunne ha pådratt deg en urethritt, dvs. en betennelse i den ytterste del av urinrøret som ovrføres ved samleie og som fremkalles av mikrobene chlamydia. mycoplasma genitalium samt gonorebakterien. Disse betennelsestypene gir ikke sjelden et minimum av symptomer og det er årsaken til at de stadig overføres mellom seksualpartnere. De fleste av disse tilstandene   finner vi her blant de yngre som jo ofte kan bytte seksualpartner. 


Utover det som kan overføres seksuelt så kan en tilstand som kalles prostatitt frembringe smerter og ubehag mange steder i underlivet, herunder også plager lokalisert til den ytterste del av penis. Prostatitt er ikke så uvanlig i den aldersgruppen du tilhører og det opereres med tre hovedgrupper;- den akutte prostatitt, som dette sannsynligvis ikke er, den kroniske prostatitt som det muligens er idet den karakteriseres av bekkensmerter og også av smerter og ubehag som føles som de kommer fra den ytre del av penis, samt endelig den kroniske ikke-bakterielle prostatitt som også kalles kronisk bekkensmertesykdom. 


Du nevner at huden rundt testiklene kan virke noe rødere enn vanlig;- det kan muligens tyde på at det kan være et eller annet i den regionen. Og det kan dreie seg om både betennelse i et eller annet som befinner seg inne i pungen samt en rekke andre tilstander som det sikkert er mulig å finne ut av. Men du må altså undersøkes fysisk før man kan si noe mer om akkurat det. 


Når du skriver at du kan våkne om natten med svettetokter og svie rundt penishodet så er jo dette symptomer som du så absolutt bør gå til legen med. Det er umiddelbart vanskelig å se hva det akkurat dette kan være symptomer på;- som oftest er ikke infeksjon eller annen type sykdom i urinveiene knyttet til svettetokter om natten, men det kan selvfølgelig forekomme. Imidlertid finnes det spesialister i urologi som gjerne tar seg av denne typen sykdom. Det er således rimelig at du først bestiller tid hos din fastlege eller annen type lege innen primærhelsetjenesten og lar ham eller henne undersøke deg og ta prøver etc. Medmindre det da finnes en forklaring på det du plages med så du bli henvist til urolog.  Det kan være ventetid på sykehusavdelingene, men bor du i nærheten av en av de større byene så er det gode muligheter for at du kan få time om ikke så lenge. God bedring og lykke til !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-