Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ubehag i penis og pung

Spørsmål

Ubehag i penis og skrotum. Hei var hos urolog i desember etter div problemer og fikk omnic som umiddelbart gav meget god effekt. Nå i begynnelsen av mars kom de fleste problemene tilbake, pluss litt extra. Har til tider noe ubehag i penis, noen ganger svie ved vannlating andre ganger en litt kald følelse. Er litt øm øverst i høyre lyske og litt på roten helt innerst. I tillegg er jeg området rett over penis (symfysen) veldig øm og ubehagelig. Når jeg skal late vannet kommer det et sug i 2-4 sekunder på symfysen. Det skjer også noen ganger ved avføring I tillegg har det vært nesten konstant kribling i skrotum denne perioden. Har tatt urinprøve x 2, og det så bra ut. Skal nevnes at jeg i denne perioden har jeg hatt 2 perioder med prednisolon febr/mars. Har tidligere hatt soppinfeksjon på penis og fikk da klotrimazol som virket bra. Hadde noen av de samme problemer da, tror jeg, men da hadde jeg et hvitt belegg på penis. Det har jeg ikke nå. Hvordan fungerer Omnic over tid? Normalt at effekten går bort etter en tid? Kan problemet med symfysen kobles til kribling i skrotum ? Evnt hva tenke du om suget ved vannlatning? Kan det være sopp selv uten belegg? Tanker

Mann 43
Svar

Hei.


Omnic er en medisin som brukes ved plager fra nedre urinveier, som følge av godartet forstørret prostatakjertel. Siden du har vært undersøkt av urolog, og dette endte med at du fikk Omnic, så er det meget nærliggende å tenke at du har en forstørret prostatakjertel som diagnose og forklaring på dine plager. Altså at en kan "lese" diagnosen ut fra hvilken medisin som ble skrevet ut. Du bruker 1 tabl Omnic 1 mg pr dag, og det er den anbefalte dosen. Det er ikke noe mer å hente på doseøkning. Du spør om "hvordan Omnic fungerer over tid". Det er ikke slik at effekten avtar, så når du nå har plager som du ikke hadde innledningsvis når du fikk Omnic, så kan dette bety forverring "av noe", evt andre diagnoser i tillegg. For å finne ut hva som kan gjøres med det, må en først finne ut årsaken, dvs du må bli undersøkt påny, fortrinnsvis av urolog, evt almenlege i første omgang, slik at korrekte diagnoser kan bli stilt. Da vil det også være mulig å si noe om hvordan du kan behandles.

Du skriver at du har har tatt "urinprøve x 2", og den viste ikke noe. Men da avhenger det av hva som ble undersøkt på denne prøven, og om det kun var en urinstix, eller om urinen ble sendt til dyrkning, og om du ble undersøkt mhp klamydia, gonore og andre sykdommer som kan gi infeksjon i urinrøret (uretritt) Det er selvfølgelig veldig viktig her, da mye av det du beskriver, ikke utenkelig kan skyldes infeksjon, og det er jo noe som åpenbart både skal diagnostiseres og behandles, og effektiv behandling finnes jo også, i form av antibiotika. Jeg sier ikke med dette at jeg "tror" at du har det, for det skal en ikke tro noe om, men enten bekrefte eller avkrefte. Du spør spesifikt om "suget ved vannlating" og om symptomene fra symfyse og scrotum (pungen). De samme vurderinger som jeg har gjort ovenfor, gjelder også for de plagene: Få det undersøkt, spesielt mhp evt infeksjon, som kan være en årsak. Selv om du har en forstørret prostata, som kan gi deg noen av dine plager, så går det jo an å få en infeksjon i tillegg, som gir nye symptomer som ikke Omnic tar. Jeg har ingen tro på at dette kan skyldes soppinfeksjon av noe slag, jfr ditt spørsmål. Det gir vanligvis ingen plager hos menn, spesielt ikke slike som du beskriver her.


Konklusjon: Dette bør du få undersøkt hos lege, ikke minst fordi det kan skyldes sykdom som bør og kan behandles. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-