Tørrhet på penishodet

Spørsmål

Hei, jeg har lenge hatt ganske tørr hud på penis hodet helt på tuppen, det er litt rynkete. Det vises når jeg ikke strammer muskelen i penis. Har lenge trodd dette kommer av en såpe jeg brukte for noen år siden, men har litt etter litt begynt på tro at dette kan være sopp ettersom jeg har søkt litt på Internett. Er det noe krem man kan bruke for å få det glatt og fint igjen/få vekk sopp om det skulle være?

Mann 18

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt med bilde av penishodet. Det er som oftest ikke mulig helt å kunne konstatere hva noe er ut fra et bilde alene siden en slik diagnostisering som oftest betinger mer enn akkurat å bruke blikket. Jeg ser hva du mener nås du skriver at relieffet mot urinrørsåpningen kan karakteriseres som litt rynkete, men slik ser det ut hos de fleste menn. Som vi vet er penis et organ som forandrer størrelse hver gang blodet strømmer til. Når så blodet igjen forsvinner så trekker det man kan kalle hylsteret seg noe sammen og etterlater hele organet noe sammentrukket, hos deg ser man altså det best på glans penis. Hvis du synes denne delen av penis fra tid til annen virker tørr så kan du kjøpe en fuktighetskrem på apoteket, som f. eks. apobase og smøre penishodet tynt med den en til to ganger daglig, litt ved behov.

Penishodets utseende har ingen ting med en såpe du brukte for lenge siden å gjøre;- generelt kan du være tilbakeholdende med bruk av såpe akkurat på og rundt penishodet siden såpe fort tørker ut området. Når du dusjer greier det seg som oftest godt at du forsiktig rengjør området med fingrene mens du lar vannet renne. Gjærsoppinfeksjon er en forholdsvis sjelden tilstand, spesielt hos unge menn. Det er som oftest menn som lever sammen med en kvinne som har gjærsopp i skjeden som får sopp. Lykke til !  

 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn