Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Testiklene trekkes seg opp og ut av pungen under samleie

Spørsmål

Hei. Har hatt problem med pungen, der begge testiklane har en tendens til å fare opp ved siden av penis under samleie. Har smerter og ubehag, og har kjent ein liten klump i venstre testikkel. Har også hatt grønnaktig og klumpete sæd.

Mann 24
Svar

Hei.


Testikler kan mekanisk skyves opp i kanalene ovenfor pungen, og det er i seg selv ikke en sykdom. Men hos noen har de lettere for å trekke seg tilbake. Noen opplever dette spontant, andre kan oppleve det i situasjoner med ytre mekanisk press mot området, som ved samleie. Det kalles jo-jo testikler når det skjer spontant, og det vil bli operert, slik at testiklene kan holde seg permanent i pungen.  Nå er ikke jeg kirurg, men jeg vil jo tenke at samme operasjonen kunne man teknisk sett gjøre også om en plages veldig med at de forsvinner opp i kanalene ved sex, men jeg har på den annen side aldri hørt om at det har blitt gjort. Vil du finne ut av det, må du konsultere en kirurg, for eksempel ved at fastlegen din henviser deg. Men dette forutsetter at du eventuelt ville ha latt deg operere der, siden det å unngå operasjoner alltid er et poeng i seg selv. Jeg tenker at en lettere og bedre løsning må være å presse dem manuelt ned i pungen igjen, slik jeg går ut fra du lett får til?

Klumpen i din testikkel må du la legen din kjenne på, da man alltid skal få slike kuler undersøkt. Det er veldig mulig at det er din bitestikkel du kjenner, eller en utposning på denne, men det lar seg naturligvis ikke si over internett. Men få det sjekket, så slipper du å tenke mer på det, og da kan du samtidig ta opp dette med dine testikler som beveger seg opp av pungen under samleie.

Grønnaktig, klumpete sæd behøver ikke å være tegn på noe som helst, men siden du er en mann i en aldersgruppe hvor klamydia er riktig vanlig, synes jeg du for ordens skyld skal få sjekket om du kan ha det. Det gjør du ved å ta med morgenurin til fastlegen din.


Håper informasjonen er til nytte. Ha det bra.