Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Testikkelvridning

Spørsmål

Hei. Jeg fikk en skikkelig "ballespreng" hjemme engang etter å ha blitt tent ganske lenge av min kjæreste. Gjorde ganske vondt og ble intens. Tenkte da å ha sex var lurt for å lette på "trykket". Etter dette hjalp det etter en stund men hadde blitt ganske øm i balleområdet. Dette hadde jeg i flere dager etterpå, men ble bedre etterhvert som dagene gikk. Oppå det her hadde jeg jo såklart fått påvist Klamydia(fikk prøvesvar par dager senere). Etter denne "ballesprengen" så forandret symetrien av testiklene seg. Høyre testikkel henger bare halvparten så langt ned som venstre. Dette var unormalt. Tenkte det kanskje kunne ha noe med klamydian og bitestikkelbetennelse å gjøre. Så lot det være med det mens man gikk på Doxylin. Etter endt kur merket jeg at testikkel verket litt enda og posisjon var ikke kommet tilbake. Nå har jeg vært hos legen og han skjønte ikke helt det med testikkelen men sa at smertene kunne vare opptil ett par uker etter endt kur. Hvis det ikke ble bedring så burde jeg komme tilbake. Men jeg bekymrer meg mer og mer for denne testikkelen, den har verken hevelse, misfarging eller er spesiell øm. Men har litt sånn rar følelse/ubehag der og den henger fortsatt høyt oppe. Etter en del googling så lurer jeg på om jeg har fått testikkelvridning? Er veldig nervøs for dette og at jeg kan bli steril. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre lenger. Fastlegen min kjente på testiklene og rundt kjønnsorgan men merket ikke noe spesielt. Bare bemerket at den hang litt høyt.

Mann 34
Svar

Hei.


Du lurer på om du kan ha fått testikkelvridning, og det forstår jeg du gjør, for det var det første jeg tenkte når jeg leste det du skrev her. 

Testikkelvridning, eller testistorsjon som er det medisinske begrepet, består i at testikkelen vrir seg om sin egen akse, dvs blodtilførsel og sædleder. Hvis det er en fullstendig testistorsjon, så er det en medisinsk hastesak, som gir ekstreme smerter, og som kan være veldig alvorlig, da testikkelens blodforsyning er helt avklemt, og testikkelen vil dø.  Det krever hasteoperasjon. Ingenting tyder på at det er tilfelle her, siden dette allerede har vart over en stund. 

Men man kan også få delvis testisvridning, da er ikke blodforsyningen helt avklemt, men delvis. Det er det jeg har mistanke om at du kan ha. Dette kan en erfaren lege med det rette håndgrep få manipulert tilbake på plass, noe som gir umiddelbar smertelindring. Det første er naturligvis å få konstatert om det er det du har. Derfor synes jeg du raskest mulig skal oppsøke lege nå, pga denne mistanken, og fordi at det i verste fall kan forverre seg til en fullstendig testistorsjon, jfr over.

Jeg vet heller ikke hva ellers som kunne ha forårsaket at det er blitt assymetri i pungen din slik du beskriver, enn akkurat den muligheten. Så ta snarest kontakt med fastlegen din og si at det er mistanke om testistorsjon, og at du må ha time samme dag pga denne mistanken. Du må i den forbindelse gjerne si at du har fått det rådet av en lege, og at du vet at det haster.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-