Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Talgansamlinger under penis er normalt

Spørsmål

Hei, jeg er 19 år og har mange små hvite utstikkende talgkjertler på skaftet på penis. Har hatt dem så lenge jeg kan huske og de gjør ikke vondt eller noe slikt, men jeg er desperat etter å få dem fjernet. Har vært til hudlege angående dette én gang tidligere, men han sa at det ikke var noe å gjøre med dem da det er relativt vanlig. Men er dette sant? Er det virkelig ingenting man kan gjøre? Ikke laser behandling eller noe slikt? Selv om det ikke plager meg fysisk, plager det meg ekstremt psykisk og er noe jeg tenker på flere ganger daglig. Talgkjertlene blir større og tydeligere når penis er oppreist. Håper inderlig at det er mulig å få dem fjernet på en eller annen måte. Setter stor pris på svar.

Mann 19
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet som du har vedlagt, og det er komplett normalt, og slik peniser ser ut og skal se ut.

Disse prikkene du er opptatt av, heter Fordyce`s spots, og er helt alminnelige talgansamlinger. 

Du kan med fordel lese mer om dette her:

https://www.lommelegen.no/annet/legesvar/hvite-prikker-under-penis-normale-talgkjertler/69036486


Det du ser og har vært opptatt av å få bort, er altså noe som ikke skal fjernes eller endres, for det ville være å endre en helt normal penis. Det er ikke et problem på noen måte, annet at du til nå selv har laget det til et problem, altså et rent tankemessig problem og ingenting annet.  Jeg går sterkt ut fra at det kan skyldes at du ikke har sett undersiden av så mange andre peniser enn din egen, og derfor har tenkt at dette er unormalt eller noe som bør vekk. Det er det altså ikke, og du bør derfor bestemme deg for å la være å være opptatt av dette mere, siden du har en helt normal penis. 

Det kan legges til, at det å være opptatt av disse og tenke at de bør eller kan fjernes, er en tanke som mange unge menn er innom tidlig i livet, før de skjønner at dette er normalt.

Jeg tenker det antagelig kan bli lett for deg nå som du har fått informasjon om at det faktisk er slik de fleste peniser ser ut. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-