Symptomer fra forhuden, "skrukken" og anus.

Spørsmål

Hei, har i flere måneder hatt vondt i forhuden på en side. Følelse av at det er ømt på en måte. Kjenner det kun når jeg stryker området, ikke om jeg klemmer og ikke ellers. Jeg sykler en del, men ikke vært plaget av det før. Var innom legen blant annet, som tittet på det, og Hun sa at hun ikke trodde det var noe alvorlig, skrev i journalen at huden var normal med ingen tegn til patologi. Legen sa jeg bare måtte se det an og ikke bruke krem eller liknende. Samtidig ble jeg henvist til ultralyd, da jeg hadde merket noe rart (hakk) i en testikkel. UL av testiklene og bitestikler var normalt. Legen tok også en urinprøve (u-stix: spor av protein ellers neg). Sjekket også for kjønnsykdommer (alt negativt) siden jeg sa det av og til kjennes som det svir litt når jeg tisser. Jeg har også nylig hatt noe plager med kløe i anus, og en fornemmelse av å ha noe der, prøvde scheriprokt men det var bare mer plagsomt, og fikk meg til å blø litt (har ellers ikke blødd). Etter å ha brukt litt sinksalve så ser det ut til å ha bedret seg. Ellers er avføringen normal, men det hender at det er litt slim på papiret når jeg tørker meg. Det som plager meg mest nå er at jeg av og til føler tyngdefornemmelse/irritasjon i skrukken, og at jeg ikke vet hvorfor forhuden svir/er øm som forklart tidligere. Fornuften forteller meg at dette kan komme av å sitte på sykkelen, men ikke alltid jeg er fornuftig. Tidligere i sommer slo jeg penis ganske hardt i sykkelsetet, og begynner å lure på sammenhenger osv og om jeg er skadet. Ellers fungerer jeg helt normalt, sex, urinering osv. Har ingen sykdomstegn. Ikke feber, Ikke vekttap, ikke slapphet osv. Jeg greier likevel ikke å slå fra meg bort all bekymring. Kanskje dere har vært borti noe liknende? Hilsen Hypokonder

Mann 37

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Jeg forstår det slik at du i noen måneder har hatt vondt i forhuden på en side, og at det ikke er noe utslett eller annet synlig der, siden du ikke skriver om dette. Legen din fant ingenting unormalt, men gav deg heller ingen forklaring. Du lurer selv på mulige sammenhenger med skaden under sykling i sommer, og det kan vi ikke nødvendigvis se bort fra som mulig forklaring, i fravær av andre gode forklaringer. Jeg har heller ingen annen teori om hva dette kan være, om det da har noen årsak.


Så til det du plages mest med, tyngdefornemmelse i "skrukken". (det heter perineum, i medisinsk terminologi, og det er omrdet mellom pungen og anus.) Det jeg tenker mest på da, er muligheten for betennelse i prostata, prostatitt. Det kan gi slike plager. Hvis du har hatt ubeskyttet sex med ny eller ukjent partner i noen tid før dette startet, kan det øke mistanken om dette. Jeg synes godt du kan ta opp med din lege om dette kan være en aktuell diagnose.


Selv om "skrukken" og forhuden forsåvidt er nokså nær hverandre anatomisk sett, så er det ikke gitt at disse plagene henger sammen, forøvrig.


Så til dine plager fra anus. De behøver heller ikke henge sammen med de to overnevnte symptomene. Du har kløe og tidvis noe slim på papiret. Kanskje du kan ha hemoroider? La fastlegen undersøke deg, så finner en fort ut av om dette er årsaken. En annen vanlig grunn til kløe i anus er småmark / barnemark. Det er vanlig, og kan gi intens kløe. Det kan behandles med medisiner mot mark. Om du vil finne ut av om du har det, hvilket jeg vil anbefale om kløen vedvarer, så må du levere inn en prøve på legekontoret som du gjør på følgende måte:

Få et objektglass på laben på legekontoret. Det er en liten glassplate. Så, når du våkner om morgenen, skal du før du går i dusj eller har avføring, sette en stripe med vanlig gjennomsiktig tape mot anus, trykke den godt mot så den klistrer, og så dra den av igjen og klistre den på objektglasset, som du så leverer inn på legekontoret. Hvis du har småmark, så vil det vanligvis være egg fra marken utenfor anus om morgenen, og disse fester seg til tapen. Så vil dette objektglasset med tape bli undersøkt i mikroskop, hvor en ser om det er egg der. Det er med andre ord en grei og uproblematisk prøve, som du følgelig bør ha lav terskel for å velge å gjøre, siden kløe i anus som ikke går over, ganske ofte skyldes barnemark.


Jeg håper at disse rådene kan være til nytte for deg. Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn