Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svie og blødning fra penisstrengen ved onani og samleie

Spørsmål

Hei! Jeg har nå i flere uker hatt vondt i området rundt penisstrengen ved onani. Likevel var det ikke altfor vondt, og dermed fortsatte jeg. Da jeg hadde samleie med partneren min flere dager i strekk ble det imidlertid vondere og vondere. Det gjorde også vondt å dra ned forhuden på penis, samt å ta på området rundt penisstrengen. Etter to-tre dager uten all seksuell aktivitet (også onani) gjorde det mindre vondt, og dermed hadde jeg igjen samleie med min partner. Etter dette gjorde det enda vondere enn før, men likevel hadde vi samleie et par dager i strekk. Til slutt ble det så vondt at vi tok fire dager pause, men etter å igjen ha hatt samleie begynte det å blø fra området rundt penisstrengen. Jeg lurer derfor på hva årsaken til dette kan være? Og eventuelt hva som kan gjøres med dette? SVidere vil jeg legge til at jeg for noen måneder siden har testet meg for kjønnsykdommer, og fått i svar at jeg ikke har noen. Jeg har heller ikke hatt noen andre seksuelle partnere siden jeg testet meg. Jeg har heller ikke hatt smerter ved samleie eller onani før. Bildene som er lastet opp tok jeg dagen etter blødningen, noen ble dessverre uklare. Hvis jeg skal beskrive smerten ville jeg beskrive den som svie.

Mann 20
Svar

Hei.


Den mest sannsynlige forklaringen på smertene ved penisstrengen, blødningen m.v., er ren mekanisk påkjenning. Ved onani og samleie er der jo gjentatt "slitasje", dvs friksjon i slimhinner og drag i penisstrengen, noe som kan føre til slike symptomer som du har. Det at det ble (midlertidig) bedre ved fravær av onani og sex, og det kom tilbake igjen når det ble igangsatt igjen, taler også sterkt i retning av at dette er forklaringen. Jeg tenker også at dersom pausen hadde vært lenger, så hadde det kunne tilhele bedre, og du kunne ha unngått å få det tilbake. 

Bildene du har vedlagt er uklare og med dårlig belysning, og derfor vanskelig å bedømme. Jeg ser imidlertid en misfarging av området mellom penisstrengen og urinrørsåpningen, tildels omkring penisstrengen, og det kan være en blødning under / i huden der, på linje med en "blodblemme" på fingeren. Dette kan også ha vært utløst av samme mekaniske påkjenningene som førte til symptomene fra penisstrengen. Hvis den misfargingen forsvinner gradvis hvis du nå tar en noe lenger seksuell pause, så bekrefter det at det har vært en slik blødning, men hvis misfargingen forblir der, kan det være en sykdom i seg selv, og da må du isåfall få en lege til å se på dette. Grunnen til det er at hudendringer uten kjent årsak i noen tilfeller kan skyldes ondartet sykdom, og det er noe en ikke skal "ta sjanser" omkring, men få undersøkt og utelukket. Når det nå er sagt, så skal du ikke tolke det dithen at jeg "tror" dette, (slikt skal en ikke tro noe som helst om forøvrig, men få undersøkt), men det er bare for å ha nevnt det, og fordi det er en generell regel og anbefaling vi har om eventuelt permanente pigmentendringer i hud og slimhinner. Det absolutt mest sannsynlig er en liten blødning i huden, pga mekanisk påkjenning. Ved samleie kan dere også vurdere glidemiddel til å begynne med, for å redusere friksjonen og belastningen på slimhinner og penisstreng. Håper det var greie råd, ha det bra.