image: Stor sexlyst går ut over hverdagen min

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Stor sexlyst går ut over hverdagen min

Spørsmål

Hei. Mann 30, sammen med samboer. Nå krysser jeg fingrene for at det finnes hjelp å få til dette. Jeg har et problem, sexlysten min - den er ENORM. Samboer kan i perioder kalle meg sexgal og at det er alt jeg tenker på, fordi jeg ofte prøver meg på henne, alt for ofte...

Når vi har hatt sex ønsker jeg mer sex, nå har vi sex 1 max 2 ganger i uken, men jeg ønsker så og si hver dag om ikke flere ganger på en og samme dag.

Dette resulterte nå i at jeg aldri spør henne eller maser om sex, jeg har lagt bort sexlivet med henne helt, så er det opp til henne når hun har lyst, jeg onaner daglig og flere ganger om dagen, kan onanere på toalettet på jobb, selv om vi har hatt sex samme dag. Sex med samboer øker bare lysten mer...

Dette går utover min hverdag da sex er i tankene så og si nesten hver time gjennom dagen. Jeg tåler nesten ikke se samboer naken, i tights eller klær som viser formene hennes, da blir jeg automatisk tent å vil ha henne. Dette plager meg veldig at jeg ikke kan være normal i hverdagen.

Samboer er klar over problemet mitt, og jeg har spurt om hun kunne prøvd noe kosttilskudd og lignende for at hun KANSKJE skal få litt økt lyst, men det er hun ikke interessert i, og det er helt greit, men jeg måtte spørre henne.

Så da er det over til meg, finnes det noe medikament, kosttilskudd, mat, hva som helst som demper sexlysten betraktelig? Helst så mye som mulig så jeg kan fokusere på hverdagen, jobb og gjøremål å ikke alltid ha sex i tankene å skal være kåt bare jeg ser på min samboer.

Dette plager meg veldig. Jeg har lest mye på nett om metoder for å dempe lyst, slikt som å tenke på andre ting, holde hode opptatt med andre ting, men det har gitt 0 effekt.

Nå er jeg desperat, har tatt kontakt med lege å skal i terapi pga min sexlyst, men har ingen tro på å prate om det vil endre lysten min. Men jeg må prøve. Men igjen spør jeg, finnes det medikamenter, kosttilskudd som har dempende effekt imot sexlyst? Vi lever i 2020, så jeg håper det finnes noe.

Mann 30
Svar

Hei og takk for brevet ditt! Jeg forstår at dette med det som selv sier er en enorm sexlyst kan bli et problem. Ikke minst i forholdet.

Men jeg må nok skuffe deg med tanke på om det er noe som kan konkret dempe din sexlyst i form av medikament eller kosttilskudd. Det er det nok ikke direkte. Men det er noen medikamenter som virker mot angst og depresjon som er innfor en gruppe som blir kalt SSRI-preparater som kan være med på å nedsette lysten som en bivirkning av disse . Det kan du snakke med den legen om du nå skal i samtalebehandling hos. Det må i så fall denne legen vurdere om du kan bruke.

Men jeg tenker at det faktisk kan være en veldig god ide at du nå skal gå i samtaleterapi hos en lege som kan hjelpe deg med dette problemet ditt. For jeg har god erfaring med andre som jeg har hatt i behandling og som også har slitt med for mye sexlyst, som har hatt glede av samtaleterapi.

Så ta dette med disse medikamentene opp med legen, og lykke til med denne terapien. Jeg har faktisk stor tro på at det skal hjelpe deg.

Illustrasjonsbilde øverst: Lenka Kozuchova / Shutterstock / NTB