Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sterke smerter i lyske og testikkel

Spørsmål

Min mann ble operert for en forstørret prostata i mars 2021. Etter operasjonen fikk han urinveisinfeksjon og har brukt to tablettkurer med antibiotika. En sterk og en sterkere kur. Dette har hjulpet, men nå har han sterke smerter i lysken og nedover i låret, samt kraftige smerter i testikkelen, som ikke har vært der før. Han har tatt Paracet 1 gram flere ganger pr dag. Dette gir lindring, men dessverre hjelper det bare i korte perioder. Hva kan dette være?

Mann 75
Svar

Hei.


Dette behøver ikke å ha noe som helst med prostataoperasjonen eller urinveisinfeksjonen å gjøre. Det viktigste her er at sterke smerter i lyske og testikkel tilsier umiddelbart legebesøk, for å finne årsaken og få behandling. Lyskesmerter kan handle om brokk, og smerter i testikkelen kan kanskje være en infeksjon i bitestikkelen.  En annen mulighet er det som heter testistorsjon, hvor testikkelen vrir seg om sin egen akse, og blodtilførsel til testikkelen klemmes av.

Det er ikke mulig å stille noen konkret diagnose uten legeundersøkelse her, men fordi han har sterke smerter og det kan handle om tilstander som må behandles snarlig, må han altså snarest til lege.

Jeg håper svaret og rådene er til nytte. Ha det bra.