Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Spicula glans: Hvite nupper langs innerste kanten av glans

Spørsmål

Hei! Jeg la for noen måneder siden merke til et hvitaktig belegg nederst på penishodet. Det går i en slags ring rundt hodet, men kun på oversiden. Dette går ikke bort når jeg prøver å vaske det bort. Jeg ble, som nevnt, bevisst på det for noen måneder siden, men er usikker på hvor lenge det har vært der, da jeg må se på penis uerigert i sterkt lys for å se det ordentlig. For alt jeg vet er dette kanskje helt vanlig? Hvis ikke er det kanskje en form for soppinfeksjon? Finnes det i så fall noe reseptfritt jeg kan prøve, eller bør jeg oppsøke lege? Har ellers ingen andre plager.

Mann 27
Svar

Hei.

Både ut fra beskrivelsen din, og ut fra ditt vedlagte bilde, synes jeg dette ser ut som helt normale talgkjertler ved penishodet. Det er ikke en sykdom, men normalt, og mange har det. Det skal derfor heller ikke behandles.

Det heter spicula glans, og du kan lese mer om det her:


https://www.lommelegen.no/infeksjoner/legesvar/normale-talgkjertler-ved-penishodet/69087707


Mest sannsynlig har du hatt dette lenge, og bare tilfeldigvis begynt å legge merke til det, for vanligvis sitter man jo ikke og studerer glans i sterkt lys, slik du sier du må for å klare å se dette.


Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-