Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i testiklene, kløe på glans

Spørsmål

Hei. Jeg har to plager og er usikker på om disse henger sammen. I mange måneder har jeg hatt testikkelsmerter/ømhet. Dette kom plutselig en kveld, da jeg kjente smerte ved å løfte dem. Først var det smerte i begge, på forskjellige tidspunkt. Mens nå er det for det meste en ømhet i høyre testikkel (tror jeg kjenner det kommer fra under testikkelen, usikker). Jeg fikk sjekket dette (fryktet kreft) for noen måneder siden. Legen sa at alt var i orden. Ingen klumper var heller funnet av meg eller lege (veldig kjapp undersøkelse). På senere legebesøk fikk jeg beskjed om å ikke bekymre om testikkelsmertene. At det antagelig kan ha vært en infeksjon som var der tidligere. Noen måneder etter(litt usikker på nøyaktig tid) testikkelsmertene startet, begynte jeg å få utladninger(fra penis) av hva jeg tror er smegma. Dette kom og gikk fremover. I senere tid har jeg opplevd utladning av en mer rennende væske(hvit). I tillegg opplever jeg at det klør på penishode. Vet du årsaken til dette og hvordan det kan helbredes. Masturbasjon kan føre til økt smerte i penis(hode). Lider av stram forhud og kan ikke trekke den tilbake med det første(hele livet). Kan sikkert klare å strekke og tøye forhuden til den er myk nok. Med tanke på medisiner i form av krem, om det skulle trengs. Skal til utlandet på skole til høsten og er svært bekymret. Har ingen skarpe smerter. Har hatt ultralyd på gallesteiner og abdome(alt i orden visst nok) og røntgen av overkropp(alt i orden). Har heller ikke hatt sex, om det utelukker noe. Er svært bekymret. Takk.

Mann 19
Svar

Hei.

For å begynne i den ene enden, så kan kjønnssykdommer utelukkes, siden du ikke har hatt sex. Kreft i testiklene ville nok legen ha kjent tegn til, om der var noen uregelmessigheter eller kuler der. Smerter fra testikler kan noen ganger komme av at testikkelen snur seg rundt sin egen akse (strengen; sædleder og blodårer), såkalt testistorsjon. Dette kan være en fullstendig torsjon, hvor testikkelen ikke kommer tilbake i normal posisjon igjen, det har du garantert ikke, for det ville gitt sterkt økende smerter i løpet av timer, og endt med akuttinnleggelse på sykehus. Men noen kan ha en tendens til at testikkelen vrir seg ut av posisjon, for så å vende tilbake til normal posisjon igjen. Det kan gi forbigående smerter. Kanskje du skulle diskutere denne muligheten med legen din, ved et evt nytt legebesøk, som jeg nok vil anbefale deg.

Så til kløen på penishodet og din stramme forhud. Jeg tror ikke det henger sammen med smertene fra testiklene. Men det er meget mulig den stramme forhuden og kløen henger sammen, f.eks. hvis det vanskeliggjør vasking. Smerte i glans etter masturbasjon kan også skyldes irritasjon pga den stramme forhuden.  Jeg synes du skal vaske deg (kun) med mildeste intimsåpe under forhuden, og deretter bruke en fuktighetskrem, over en del tid, og se om det bedrer dette. Og så kan du ta opp med legen din om du kanskje burde få ordnet din stramme forhud med et lite kirurgisk inngrep, som du har svært mye igjen for resten av livet, ikke minst med tanke på når du skal starte ditt sexliv med en partner.

Håper rådene er til nytte, lykke til!