Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sår på penis

Spørsmål

Lurer litt på hva som har skjedd på penis, har kommet 2 sår der, ingen blemmer, men var sårt ved samleie i går kveld. Min samboer som er sykepleier sa at det kanskje kunne være at det kunne vært trangt/tørt ved inntrenging slik at det hadde blitt et sår. Jeg har aldri opplevd dette før. Det vesker ikke noe, ser ut som det har blitt en sårhinne på såret nærmest roten. Såret som er under penis hode er rødt men ingen av sårene gjør vondt. Er dette noe å få hjelp til her?

Mann 41
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildene du har vedlagt, og ser et langsgående sår med begynnende tilheling, i sporet mellom glans og resten av penis, og et på toppen av penis, nær det andre. Jeg kan få mest inntrykk av at dette kan dreie seg om vanlige friksjons-utløste sår, dvs at de kan ha oppstått etter samleie, hvor det var litt tørt, slik din kone også hadde nevnt som mulighet.  

Hvis vi tenker på andre sår på penis, f.eks. herpes, så vil det kjennetegnes ved smerter, noe du ikke har, og det vil også ikke se ut slik som dine sår. Herpessår opptrer i små klynger, først blemmer med vannklart innhold, 2-4 mm i diameter, og så går det hull på disse, og det blir væskende, sirkulære såre, som sitter i typiske klynger.  Jeg tror derfor ikke dette er herpes.

Alt i alt regner tenker jeg at dette er "vanlige" hudsår utløst av friksjon. Hvis det er det, så er behandlingen god hudpleie, dvs  kun mildeste intimsåpe, noe fuktighetskrem, samt å la sårene få gro før du har nytt samleie, da det lett vil kunne rive opp et sår som er under tilhæling. Slike sår pleier å gro fort, i løpet av noen dager. Så gjør de det, har du fått bekreftet at det var dette som var årsaken. Skulle det mot formodning ikke skje, dvs at sårene vedvarer, så bør du heller få en legesjekk av dette.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-