Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sår på glans penis

Spørsmål

Hadde et sår på penis, under glans, har blitt sjekket for syfilis og hiv, neg. Nå har skinnet lagt seg over glans, smurt meg med Dactacort. Har litt kløe enkelte dager. Sender bilde

Mann 66
Svar

Hei.


Du har vedlagt et bilde av din penis, sett fra oversiden. Det ser normalt ut, men det er uklart så jeg kan ikke si noe sikkert. Men uansett så forteller du jo at såret du hadde, vara på undersiden av glans, hvilket ikke vises på bildet som er tatt fra oversiden, så da kan jeg egentlig ikke uttale meg om det du her beskriver. Det blir isåfall bare ut fra din beskrivelse, og basert på generelle betraktninger omkring sår på penis og hva de kan skyldes.

Du forteller at du har blitt sjekket for syfilis og HIV, og det var negativt. Det er bra. Men en av de vanligste årsaker til sår på kjønnsorganene er jo herpes. Fikk du lege til å se på såret mens du hadde det, og ble det vurdert om det var herpes? 

Herpessår starter som blemmer med blankt innhold, som det relativt fort går hull på, og så blir det smertefulle kraterformede og væskende sår, som tilheler i løpet av 1-2 uker. Kan det stemme med det du hadde?

Hvis du får det igjen, så øker det sannsynligheten for herpes, og da må du ihvertfall gå til lege for å la lege se på det mens sårene faktisk er der.

Uansett så er det slik at det er veldig vanskelig, oftest umulig, å stille diagnoser på sår som har tilhelet, slik det har gjort hos deg.

Det kan også være at såret ikke skyldtes sykdom, men for eksempel friksjon fra sex. Det er ikke uvanlig. Kan det være en mulighet, dvs oppstod det like etter sex?


Det som uansett er bra her, er at dette nå er i ferd med å tilheles, og da er det mulig at du får leve med at du ikke får rede på hva dette skyldtes. Oppstår det igjen, så oppsøker du lege mens det er der, for det er vanligvis eneste måten å få stilt stilt diagnoser på sår på penis.


Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-