Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sannsynlige kondylomer på penis

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt 21 år. Jeg sliter med kløe på penis skaft. Jeg har også fått en vorte på penisskaftet. Hva skal jeg gjøre? Finnes det noen kremer som kan gjøre det bedre? Jeg har hatt kjæreste i 1 år, og lurer på hvordan dette har kommet?

Mann 21
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Bildet viser at du etter all sannsynlighet har fått kjønnsvorter eller det som kalles kondylomer, de ligger til venstre i grensen mot penishodet. Kjønnsvorter forårsakes av HPV-virus (human papilloma virus) type 6 og 11;- HPV-virus kan forårsake forskjellige typer av vorter. Noen er veldig tydelige, som dine, mens andre, flatere utgaver av samme vorter kan være mindre tydelige, det er mulig at du har noen av dem også litt bortenfor de andre. 


Desverre er det ikke noe middel i løssalg på apoteket mot kondylomer slik at du blir nødt til å ta en tur til fastlegen som da kan forskrive noe å smøre på vortene slik at de går bort, det finnes forskjellige typer av midler som hjelper mot kjønnsvorter. Siden du angir at du har noe kløe på selve penis kan du ba ham eller henne å se litt på hva det kan være, det er mulig at det foreligger en eller flere vorter lenger inn på penis også. 


Kondylomer overføres som oftest ved seksuell omgang ved at hud og slimhinner gnis mot hverandre slik at virus på den måten kan overføres. Du skriver at du har hatt en kjæreste i over ett år, så sannsynligheten er stor for at også hun har det samme. God bedring og lykke til ! Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-