Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sammensatt seksuelle problemer

Spørsmål

Samboeren min er i 50-årene, og har vært sammen i 8 år. Jeg er veldig glad i ham, og å forlate ham er nesten utenkelig, men vi har problemer i sexlivet. Vi liker ulike ting. Han blir bare ordentlig tent hvis vi "gjør ting samtidig"; gjensidig stimulering osv, og syns ensidig stimulering er lite givende. For meg spolerer gjensidig stimulering nytelsen med begge deler. Når vi har sex er det bare penetrering som kan gi ham orgasme, mens jeg ikke er så opptatt av penetrering, noe han merker, og som ødelegger "alt" for ham.

Jeg elsker å føle at jeg frambringer og styrer mannens orgasme, f.eks ved oralsex, men han får ikke orgasme på den måten. Han sier at det er utenkelig og kan ikke huske at det har skjedd. Vi passer altså ikke godt sammen seksuelt. Dette har gitt utfordringer helt siden den første forelskelsen, og nå har ting blitt mye verre.

Først kom jeg i overgangsalderen, og fikk redusert sexlyst. Så fikk han Peyrones sykdom, og etter det har penis blitt tynnere og litt skjev. Dette er verre for ham enn for meg (selvsagt), og han klarer ikke å la være å tenke på det når vi har sex, noe som ødelegger for ham og oss. I tillegg har penis blitt nesten følelsesløs pga arrvev, så nå får han ikke orgasme sammen med meg i det hele tatt. Dette reduserer min lyst enda mer, så den er nesten helt borte, noe som igjen reduserer hans lyst. (Han får orgasme når han onanerer, men det får han bare til alene. Analsex er uaktuelt for oss begge.)

Jeg har tenkt på hva jeg kan leve med. Sex er ikke så viktig for meg som det var, men det er et viktig smøremiddel i forholdet, som demper andre konfliktområder. Jeg tror vi trenger hjelp, men vet at det blir vanskelig å få ham med. Og jeg er redd for å skape et vondt press hvis jeg beskriver hvor mye jeg f.eks savner at han får orgasme sammen med meg.

Jeg vil ikke miste ham, og er redd for hva dette betyr for oss. Bør jeg slå meg til ro og håpe det beste, eller ikke? Hva kan vi evt få hjelp med, og kan du evt. anbefale noen/noe?

Kvinne 52
Svar

Hei og takk for ditt åpne og fine brev. Jeg forstår veldig godt at du fortviles over dette. Du skriver jo selv at du er glad i ham, og at å forlate ham er utenkelig.

Det høres ut som det her er mange ting som spiller inn i det det seksuelle forholdet deres; ikke minst med hans Peyronies sykdom med økende arrvev og andre ting som har skjedd med hans penis i forbindelse med dette. Og du ønsker andre ting enn vanlig penetrering som han ønsker å ha, mens du ønsker et større spekter av aktiviteter under sex enn det han ønsker.

Du sier ikke noe om hvilken hjelp han har fått i forbindelse med sin Peyronies sykdom; om legen der har forklart hva som kan gjøres og avhelpe virkninger av denne sykdommen? Jeg tenker at det dere trenger er å få hjelp av en profesjonell fagperson med både medisinsk og sexologisk ekspertise, og som kan ta imot dere begge til samtaler rundt diss problemene. Jeg synes ikke dere bare skal la dette gå sin gang uten å ha fått en slik hjelp.

Gå inn på nettsiden "Finn en sexolog" der dere kan finne en terapeut som passer for dere og som bor innen kort reisevei. Men det er viktig at dere begge går sammen. Så samboeren må jo også forstå viktigheten av det og være villig til å gjøre noen med siuasjonen. For dette kan avhjelpes og rettes opp til noe mye bedre. Det er jeg sikker på.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-