Rødlig irritert område under forhuden

Spørsmål

Jeg har periodevis et rødlig irritert område på penis under forhuden. Det blir borte av seg selv etter en stund, men er nå kommet tilbake.

Mann 64

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det er vanskelig, for ikke si umulig, å si noe om hva dete røde området er, uten å engang se et bilde av dette. Vi har muligheten ti å legge ved bilder her på Lommelegen, men det har du dessverre ikke gjort, og da blir det vanskelig. Enda mer vanskelig blir det når det i tillegg er en meget kort beskrivelse, slik som her. Hvis jeg nevner forskjellige teoretisk mulige diagnoser her, så blir det helt uten nytteverdi eller informasjonsverdi for deg, for det blir jo bare ren gjetning fra min side, siden jeg ikke kan se dette.


"...rødlig irritert område under forhuden...." kan være så mangt: Eksem, infeksjon, sopp, herpes (kanskje lite sannsynlig, for det starter med en blemme, som det så går hull på, og så blir det er smertefullt væskende sår). Det eneste en egentlig kan si med sikkerhet her, er hva dette ikke kan være, og det er kreft. Det er fordi det kommer og går bort igjen, og slik kan jo ikke kreft arte seg. 


Jeg synes at hvis dette plager deg, så kan du starte med å la fastlegen undersøke deg mens du har det. Avtal at du får komme til time en gang du har det. Du bør også ta bilder og ta med til fastlegen, det er svært nyttig.


Beklager at det ikke er mulig å bli mer konkret her, men slik er det altså dessverre, uten bilde, og med en såpass kort beskrivelse. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-