Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Prostatitt eller sykdom i tarmen?

Spørsmål

Jeg har i ca 5-6 uker hatt et trykk/press i området fra endetarmen til pungen. Når jeg sitter virker det som om det er en klump i det området som føles øm, ikke direkte vondt. Det blir bedre, men forsvinner ikke helt når jeg reiser meg. Jeg kan ikke føle noe unormalt når jeg undersøker området. Jeg sitter stor sett hele dagen i yrket mitt. Har fått antibiotika av fastlegen, antatt prostatitt, marginal forskjell på 10 dager. Merker ingenting om natten, og heller ikke når jeg står opp. Ubehaget/smertene øker på utover dagen, men når jeg er ferdig for dagen blir det bedre, men merkes likevel som et press i endetarmen.

Mann 66
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe spørsmål, så jeg velger derfor å kommentere det du skriver, og å gi deg noen råd. Håper det er greit.


Du har fått antibiotika mot antatt prostatitt, men merker ingen vesentlig bedring. Det betyr ikke nødvendigvis at ikke behandlingen har virket, for vi vet at ubehaget fra en prostatitt kan vedvare i lang tid etter fullført vellykket behandling. 


En annen mulighet når en behandling ikke gir ønsket effekt, er at diagnosen har vært feil, og da må man til lege igjen for å få revurdert diagnosen. Plagene kan altså ha en annen årsak, for eksempel sykdom i tarmen, siden du kjenner et slag press i endetarmen.


Jeg synes derfor du bør oppsøke din lege igjen, for en ny vurdering. Det er også standard råd når behandlingen man har fått, ikke har gitt ønsket effekt.


Ha det bra.



Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-