Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Problem penis

Spørsmål

Hei! Jeg er en mann på 26 år med omskåret penis. Dette ble gjort for rundt 6 år siden på grunn av for trang forhud. Den trange forhuden skapte selvfølgelig store problemer med sensitiviteten på penishodet, og det var en operasjon som var helt nødvendig. Operasjonen ga meg en full omskjæring. Dessverre har ikke problemet blitt bedre etter operasjonen. Generelt er det ingen følelse på penishodet, bort sett fra noen ganger når jeg holder på å få orgasme da det plutselig blir overfølsomt og vondt. Alt dette har gjort at jeg har store ereksjonsproblemer under sex og onani (har ikke problemer med å få ereksjon, men den forsvinner), og at jeg aldri nyter noe annet enn selve orgasmen de gangene det kommer så langt. For å nå orgasme må jeg også stramme lårene og anklene og på en måte «presse det frem», noe jeg mistenker at begynner å gå utover knærne mine. Samtidig har jeg hele tiden en følelse av at penisen min «presses» innover mot kroppen som følge av lite forhud, noe som er ubehagelig. I løpet av de siste årene har jeg prøvd alt mulig, fra «tugging» (som det heter på engelsk) av penisen med kjøpt utstyr eller teip. Dessverre har ikke dette gitt resultater. Jeg har søkt mye rundt etter rekonstruksjon av forhuden, men ikke funnet noe konkret rundt dette. Har du noen tips om hva jeg kan gjøre både på langsikt og kortsikt? Problemene har ført til at sexlivet mitt opp igjennom har vært ganske labert, samtidig som det er hemmende for forholdet som jeg har med den faste partneren min nå. Takk for alle tips og svar!

Mann 26
Svar

Hei og takk for brevet ditt.  Jeg skjønner at du sliter med dette. Jeg blir litt bekymret når du forteller om "tugging" fordi jeg tenker, og har erfaring med pasienter som har gjort dette, at det nettopp kan skape slike problemer du snakker om. Det finnes jo mange metoder der ute for tugging, og mange som jeg ikke synes er klinisk særlig bra. Det strekker penis, ja, men kan nok være med på å nedsette sensibilitet (følsomhet) på penis. Slik du forteller . At penis presses innover som du beskriver som en konsekvens av lite forhud, høres litt spesielt ut. Det er klart at penis kan virke mindre i slapp tilstand når det ikke er forhud, men forhuden er jo bare en hudfold som omslutter penishodet. Så i erigert tilstand skulle det ikke ha noe å si for lengden av penis. 

Det at du har mindre følsomhet på penishodet som du beskriver, er en ting som du kanskje bør ta opp med din lege og få vurdert. Det som blir viktig er å finne ut om nervebanene til penishodet (glans pensis) er som de skal være, og da kan det hende at du skal undersøkes av en nevrolog. 

Når det gjelder rekonstruksjon av forhud, er det nok lite klinisk erfaring med det, og i Norge vet jeg ikke om noen kirurg som driver med det.  Jeg skjønner godt at du synes denne situasjonen er vanskelig, og da tenker jeg at du trenger en skikkelig undersøkelse av lege samt kanskje at du skulle søke på nettet å få en time hos en klinisk sexolog. Gå inn på  nettet og søk i nærområdet der du bor. J