Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Problem med orgasme og utløsning

Spørsmål

Hei. Har hatt et problem hele livet, ventet til jeg var ca 25 år med å gå til lege. Legen anbefalte meg å kontakte deg, men studentbudsjettet mitt hindret meg. Så nå 5 år senere, tar jeg endelig mot til meg. Jeg sliter veldig med å få utløsning/orgasme. Fra ungdomstiden kan jeg huske en gang jeg klarte det når jeg onanerte. Har ikke klart det selv siden det (heller ikke prøvd så mye, siden det ikke skjer noe særlig). Jeg har ingen problemer med å få ereksjon, og blir også kåt. Jeg er gift, har (utrolig nok) to barn, er lykkelig, og aldri hatt noe særlig problemer verken psykisk eller fysisk. Stort sett aktiv og god form. Jeg har vært sammen med konen min i ca 10år, og på den tiden har jeg vel hatt rett over 5 orgasmer/utløsninger. Ca 3 av disse var når kona onanerte meg. At det har blitt to barn er jo litt utrolig, men det har det blitt. Lett å huske når de ble unnfanget for å si det sånn. Jeg blir kåt på konen min, får lett ereksjon, men vi kan ha sex i "evigheter" uten at det skjer noe med meg. Jeg nyter (oftest) sexen, og ofte føler jeg på en måte at følelsene bygger seg litt opp mot en orgasme, men det skjer ikke, og jeg blir lei etterhvert. Dette har gjort at jeg ikke er like ofte lysten på sex som konen min, selv om det fint kan skje at det er jeg som har mest lyst også. Vi snakker om å få flere barn, men det er ikke så lett uten sæd. Sæden havner i trusa når jeg sover. Irriterende Porno, eller andre damer har aldri vært noe problem. Jeg er trofast og elsker konen min. Hun er den eneste jeg har hatt sex med Har søkt en del på nett etter tilsvarende utfordringer hos andre, men ikke funnet noe likt. Legen min hadde heller ikke hørt om dette før. Har hørt om menn som sliter med utløsning under samleie, men de får det til når de onanerer. Da har det vært snakk om en slags psykisk sperre. Jeg kjenner meg ikke igjen i det. Føler ikke at det ligger i hodet mitt (psykisk). Jeg lurer naturligvis på hva dette kan skyldes? Og om det er noe man kan gjøre med det?

Mann 30
Svar

Hei

Takk for brevet ditt. Ja, jeg skjønner godt at du opplever dette som et problem. Det er nok riktig som du selv har hørt, at det er en psykisk barriere(sperre) som årsak til dette. Man vet at utløsningen og orgasmen styres av en del av vårt nervesystem som ikke styres av viljen. Og at dette nervesystemet veldig påvirkes av det vi kaller prestasjon-og prestasjonsangst. Og det betyr at mannen "låser seg" når det kommer til å slappe av og la denne utløsningrefleksen få få "fritt speillerom".

Det betyr at du nok etter at du har opplevet dette noen ganger, "låser deg" i forhold til  å slippe løs, og så skjer ikke utløsningen og orgasmen. Du forteller at du har fått det når kona di onanerer deg, og da lurer jeg på om du har fått utlsøning når du onanerer? Men du sier at du ikke helt føler deg igjen på disse problemene i forhold til dette me psykisk sperre. Men kjenner du deg igjen på dette som jeg kaller "prestasjonsangst"? En annen ting er at enkelte medisiner som bl.a. den del midler mot depresjon, kan forhindre utlsøning og orgasme. Bruker du noen slike medisiner? Uansett vil jeg anbefale deg å prøve å onanere i situasjoner der du er i ro og ikke stresset. Og se om du da kan klare å oppnå resultater. Skriv gjerne inn igjen når du har lest dette og så kan vi drøfte videre hvordan du skal få en løsning på dette.