Pigmenterte forandringer nedentil

Spørsmål

Hei Har fått noen svarte prikker/kviser. Legger ved bilder. Det er ikke kjønnssykdomm? Eksem?

Mann 25

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. De medsendte bildene viser små papler eller forhøyninger i huden med varierende grad av pigmentering nedentil;- de medsendte bildene viser disse forandringene distribuert over den innerste delen av penis. Ut fra bildene er det ikke mulig sikkert å si hva diagnosen kan være, men forandringene ligner på det som kalles bowenoid papulose, den kan i alle fall ikke utelukkes. Pigmenterte forandringer skal alltid undersøkes. 


Bowenoid papulose er en tilstand som forårsakes av HPV-viruset, dvs. det samme virus som fremkaller det som kalles condylomer eller kjønnsvorter. Condylomene fremkalles av genotype 6 og 11, mens bowenoid papulose kan fremkalles av andre HPV-typer enn dem som forårsaker vanlige condylomer. Tilstanden, som ikke er veldig hyppig, kommer ofte i den alderen du er i og kan også forekomme i tilgrensende hudområder nedentil. Paplene har ikke alltid pigmentering, men kan være fra helt lyst brunlige til mer rosa og nærmere røde av farge. Forekommer også hos kvinner. Kan være forstadium til hoper av mer uregelmessige celler og behandlingen er å fjerne dem etterat det er tatt biopsi eller hudprøve som viser diagnosen. En slik hudprøve er en enkel og henimot smertefri prosedyre som man ikke trenger å bekymre seg over. 


Du må derfor kontakte fastlegen som skal gi deg henvisning til spesialist i hudsykdommer som vil undersøke hudområdet nedentil og stille en nøyaktig diagnose. Der vil du også få en korrekt behandling. Lykke til og god bedring !  


 

Har du spørsmål om KJØNNSSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Johannes Thorvaldsen KJØNNSSYKDOMMER
Pris fra 259,-