Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Peyronies

Spørsmål

Hei igjen. Jeg har vært hos fastlegen, og han sendte en henvisning til avdelingen for urologi på det sykehuset vi tilhører. Jeg har nå fått svar fra sykehuset, og de sier at de forventer å kunne innkalle meg i uke 4/2021. Altså om nesten et år! Så dette er tydeligvis ikke en tilstand som blir prioritert. Slik det er pr. i dag er ikke smertene verre enn at jeg kan leve med det en stund, etter det jeg har forstått vil jo disse gå over etter 1/2 - 1 år. Og krumningen av penis er foreløpig ikke større enn at det fungerer greit seksuelt. Men det spørsmålet jeg lurer veldig på er om jeg like godt kan vente til jeg blir innkalt til sykehuset, eller om en eventuell behandling med Xiapex bør skje så tidlig som mulig i sykdomsforløpet? Synes det er vanskelig å finne noe klart svar på dette på nettet, og fastlegen kunne heller ikke si noe om det. Hvis behandlingen bør skje så tidlig som mulig ser det ut til at jeg må kontakte en privat klinikk. Hva er ditt råd?

Mann 55
Svar

Hei igjen. Det var jo veldig lang ventetid synes jeg. Dessverre er det nok slik i det offentlige helsevesenet nå, spesielt hos spesialister. Jeg vil nok kanskje råde deg til å ta kontakt med en privatklinikk og en urolog der. På Aleris i Oslo har de en urolog som jobber mye med denne problematikken; som heter dr. Kvan. Han har spesielt engasjert seg for arbeid med Peyronies, og jeg tror han fortsatt jobber der. Jeg ville anbefale deg å kontakte Aleris og be om en time hos ham. Selv om det koster litt. Så sant du kan. Jeg synes nok ikke det er noen grunn til å vente, da krumningen kan bli mer. Ikke nødvendigvis. Men du har jo litt smerter,  selv om du sier at du kan leve med det en stund. Men ett år synes jeg er mye å vente. Så dette er mitt klare råd.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-