Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Penisstreng

Spørsmål

Hei! For fire uker siden røk jeg penisstrengen. Den har grodd helt fint uten noen form for betennelse eller andre plager knyttet til selve strengen. Jeg har ikke noen problemer med å dra forhuden bak når jeg ikke har ereksjon, ei heller ingen smerter ved masturbering. Det eneste er at det er ubehagelig å dra forhuden helt tilbake ved ereksjon, altså dra den så langt bak at den passerer penishodet. Det har blitt trangere akkurat der penishodet er størst. Har ikke hatt samleie etter hendelsen fordi jeg ikke klarer å dra forhuden langt nok bak uten at det blir ubehagelig. Er rett for at huden skal revne. Det skal sies at i de tilfellene jeg er tålmodig og forsiktig nok og får dratt forhuden bak penishodet ved ereksjon så er det mindre smerte/ubehageligheter. Tror du det vil bli bedre eller bør jeg undersøke dette nærmere?

Mann 25
Svar

Hei og takk for brev! Ja det hender av og til for noen at penisstrengen blir utsatt for hardt og får en rift (ryker). Godt å høre at den er grodd og at det ikke er blitt noen betennelse ( som av og til kan bli). Nå er det fire uker siden det skjedde for deg, og det er klart at dette er et område som er utsatt for en del bevegelse (som ved onanering og sex) og derfor kan ta litt lengre tid for å gro. Og ved groing så kan vevet bli litt stramt og kjennes slik du beskriver det. Derfor kan det føles litt ubehagelig ved ereksjon. Og jeg vil jo tro at du kanskje våkner med morgenereksjon også. Derfor tenker jeg ag det er helt riktig at du venter litt med sex med en annen til alt har roet seg og også litt forsiktig ved onanering (masturbering). Men jeg tenker at det vil være fint om du tar en tur til din fastlege og får ham(henne til å se på dette direkte), da det er lettere ved direkte inspeksjon å se om du eventuelt trenger noe tilleggsbehandling (som sårkrem eler lign.). Men uansett så vil nok dette gå helt fint, og du vil få tilbake normal funksjon.