Penisbrudd

Spørsmål

Hei. Jeg er en 24 år gammel mann. Jeg har et problem med min penis. For ca 4 år siden fikk penisen seg en slags knekk under samleie. Det gikk i grunn greit en stund etter (eneste var at den sto litt skjevere mot venstre i erigert tilstand), men så begynte jeg etter hvert å slite med å få en ordentlig ereksjon, og dette har ca det siste året blitt værre. Etter jeg har onnanert får jeg smerte i penis som jeg merker hvis den blir erigert igjen og dette gir seg etter ett døgn frem til jeg onnanerer igjen. Dette plager meg stort da jeg sliter med å få ordentlig ereksjon ved evt samleie. Har lest at dette kanskje kan opereres, men synes dette høres skummelt ut. Jeg trenger info da det er vanskelig å snakke med noen om dette. Jeg vil ikke dra til legen før jeg vet hva jeg kan forvente av svar

Mann 24

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det kan høres ut som at du har fått det som kalles penisbrudd. Det består i skader i bløtvevet i penis, dvs muskulatur og/eller blodårer. Dette kan og bør behandles kirurgisk, om det gir plager, og det har jo du. Operasjonen gir gode resultater.

Du synes det høres skummelt ut, men den beste "kuren" mot å synes det er skummelt, er nettopp informasjon, slik du selv har forstått og vist, ved å ta kontakt med oss.

Her kan du lese mer om dette:

https://www.lommelegen.no/annet/legesvar/skade-i-penis/69035352


Rent konkret så skal du ta kontakt med fastlegen din, og forklare dette akkurat slik du har forklart til meg her. Ta med et bilde av penis erigert tilstand, det er viktig, for det vil du ikke klare å vise frem på legekontoret ellers, naturligvis. Legen vil da henvise deg videre til kirurg, som vil utrede dette videre, f.eks. med MR-bilde av penis for å kartlegge hvilke strukturer i penis som kan synes ødelagt, og for å planlegge hvordan inngrepet skal skje / hvor man skal operere. Siden du synes dette foreløpig høres "skummelt" ut, er det viktig at du vet at du på ingen måte blir operert ved første kontakt med kirurgen. Det er en forhåndsvurdering, og du vil også hos spesialisten få alt du trenger av informasjon for å bli beroliget, og for å skjønne mer av hva et inngrep går ut på, evt komplikasjonsrisiko osv., dvs alt du trenger for å ta stilling til om du vil takke ja til et eventuelt tilbud om operasjon. For det er  jo selvfølgelig et valg som er 100% ditt, og du kan alltid trekke deg, om du skulle ombestemme deg. Det er med andre ord ikke skummelt å få utredet dette, for det å gjennomgå utredning for dette inklusiv det å snakke med kirurg, er ikke noe som gjør at du må binde deg til en avgjørelse om operasjon. Alt du i første omgang oppnår, er nøyaktig det du ønsker og trenger: Så grundig informasjon om dette som mulig.

Jeg anbefaler deg sterkt å ta tak i dette nå, for det høres jo virkelig ut som at dette er noe som går ut over noe så viktig i livet som seksualitet, og fordi det finnes effektiv behandling, som du vil kunne få stor nytte av. Jeg håper svaret var til nytte, og ønsker deg lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-