Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Penis er mørkere enn huden omkring, og sæden klumpete

Spørsmål

Hei. Er en gutt 22-år som fort finner kroppslige plager å bekymre seg over, som helt sikkert er ingen ting, men noe som jeg har tenkt på mye i det siste er hvorfor penisen er blitt så mørk med et klart skille på den lyse og mørke fargen? Sæden er til tider mer klumpete/gummi lignende, av og til noe gulaktig.

Mann 22
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet du har vedlagt, og ser at din penis er mørkere enn huden ellers. Det er på ingen måte et sykdomstegn. Huden på penis er ofte noe anderledes enn huden forøvrig, også i fargen. Du skriver at huden på penis "har blitt" så mørk, men det er jeg ikke nødvendigvis sikker på at den har blitt. Mer sannsynlig er det det at du som har helseangst overvåker og studerer kroppen så alt for nøye, og derfor tilfeldigvis har blitt oppmerksom på dette. Slik er det ofte.

Uansett så er det absolutt ingen tegn til sykdom i huden på din penis, og du kan og bør helt glemme dette.


Sæd har varierende farge og konsistens, for eksempel avhengig av hvor hyppige utløsninger man har. Det du beskriver her, er på ingen måte et sykdomstegn, og har heller ingen spesiell forklaring, og du trenger overhodet ikke være opptatt av det.


Håper at dette var klare og greie svar. Ha det bra.