Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Orgasme og bruk av kateter

Spørsmål

Jeg har i noen måneder måttet bruke engangskateter fordi urinblærens lukkemuskel ikke fungerer, og jeg regner med å måtte fortsette med det selv om jeg selvsagt regelmessig prøver å oppnå normal vannlating. Ved orgasme har jeg etter at jeg begynte med kateter opplevd at det ikke skjer noen sædutløsning gjennom penis. Så vidt jeg forstår, havner i stedet (eventuell) sæd i urinblæren og føres ut sammen med urinen når jeg bruker kateter. Mitt spørsmål er: Kan det på noen måte være farlig å få orgasme når man bruker kateter, og bør jeg derfor unngå å få orgasme? Jeg tenker da bl.a. på om slik sædutløsning kan føre til infeksjoner, som jeg har forstått generelt kan være et problem når man må bruke kateter (særlig fordi man ikke klarer å være renslig nok).

Mann 72
Svar

Hei og takk for ditt brev. Så vidt jeg forstår så har du ikke gått igjenom noen operasjon, men har bruk av kateter som du sier fordi lukkemuskel til blære fungerer dårlig. Og som jeg også forstår så klarer du også å få normal vannlatning uten bruk av kateter.Det er bra. Du er vel sikkert instruert om hygiene ved bruk av kateter, og gjør det sikkert riktig og renslig nok. Det er helt riktig at sæd kan gå opp i blæra, og derfor at du får det vi kaller tørre utløsninger. Altså ingen sædutløsning. Men du får utløsning og orgasme. Og det er bra. Og det er ingen fare med  å få utløsing og orgasme. Selv om du bruker kateter. Det er viktig at du har et seksualliv, og at du opplever orgasme. Så det er ingen grunn til at du skal slutte med det. Det fører ikke til noen større fare for infeksjoner så lenge du holder deg til de vanlige hygieniske regler du har fulgt hittil. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-