Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Orgasme hos mannen

Spørsmål

Jeg er skilt og har truffet en ny mann. Han er 54 år og meget viril, nesten så jeg blir litt betenkt. Det er greit nå, for i starten er sex superinteressant, og om det meste av natten går med, er det ok. Jeg har bare ikke vært borti en sånn libido før. Han trenger nesten ikke opphold fra utløsning til han står igjen. Og jeg ser ingen grenser egentlig for antall orgasmer han kan få ila en natt. Trodde bare det var vi kvinner som egentlig ikke har noen begrensninger der, Er dette normalt for en mann? Tenker han må jo slite ut kvinnene sine hvis han trenger så mye sex hele tiden. Etter hvert skal en jo ha en normal hverdag med jobb og mine uker med ungene mine, tid til venner osv Har trodd/erfart før at 3-4 utløsningen er max av hva en mann rent fysiologisk er i stand til, og at det vanligste kanskje er 1-3..?

Kvinne 52
Svar

Hei og ta<kk for brevet ditt

Først og fremst; hyggelig at du har truffet en nye mann som tydeligvis tenner på deg og setter pris på deg.  Men som du selv sier det blir kanskje vel mye fokus på sex. For som du beskriver det, så høres han som du selv sier det er over gjennomsnittet interessert i sex i for forhold til sin aldersgruppe. Noe som jo kan bli vel mye i en ellers travetl hverdag med jobb og barn. Det støtter jeg deg absolut i. Du spør konkret om det er normalt for en mann å ha såpass mange orgasmer så tett på hverandre. Og det er faktisk gangkse uvanlig.  I forbindelse med orgasmen hos menn frisettes også en del hormoner, blant annet et hormon som heter prolaktin. Dette er et hormon som nedsetter den seksuelle lysten, og virkningen av denne prolaktinfrisettingen kan henge i ofte en times tid. Og dette gjør at menn vanligvis i motsetning til kvinner ikke får multiple orgasmer. Så det du beskriver med din nye mann er faktisk som du har rett i, ganske uvanlig. De fleste har gjerne en utløsnisng, og må så vente kanskje flere timer før de igjen er klare. 

Jeg tenker at det er viktig at du snakker med ham om at du faktisk synes dette blir vel mye i forhold til hva du orker i lengden. Forhåpentligvis forstår han det og blir ikke fornærmet eller lei seg. Forhåpentlig kommer dere frem til en felles forståelse for dette for livet fremover.