Omskjæring

Spørsmål

Hei, jeg ble omskåret for 25 år siden som 16-åring. Jeg opplever plager både i dagliglivet og seksuelt. Til tross for at det regnes som irreversibelt finnes det ganske mye på nett om «foreskin restoration». En urolog jeg konsulterte bekreftet at det er mulig å tøye «restene» og gro nye hud, men føler meg veldig overlatt til meg selv. Har kjøpt noen «tugging»-produkter fra USA, men de er vanskelig å bruke og det er utfordrende å orientere seg i det som tilbys på nett. Det er ikke spesielt behagelig og krever mye dedikasjon og tid, så det jeg etterlyser er litt støtte og interesse. Det er tilsynelatende seriøse aktører, også medisinske som skriver om temaet på nett, men hos fastlegen blir jeg møtt med hoderisting og lite velvilje. Kan du gi noen råd eller mener du det er like useriøst og håpløst som fastlegen min?

Mann 42
Svar

  

Hei og takk for brev. Jeg forstår ut fra det du skriver at du ønsker at du ikke var omskåret. Og skriver at du opplever plager i dagliglivet og også seksuelt. Men du sier ikke spesielt hvilke plager? Er det det at du føler deg annerledes enn andre menn? Og hva opplever du vanskelig seksuelt?  I Norge er det jo ikke så vanlig å bli omskåret, mens i USA blir nesten alle guttebarn omskåret. Ikke bare muslimske og jødiske. Så der er det mer som en tradisjon. En del menn som jeg har hatt på mitt kontor som er omskåret klager ver at de bruker lengre tid på utløsning. Men på den annen side så er det vanligste problem hos menn for tidlig utløsning. Og kvinner synes jo at menn ofte kommer for tidlig. Så her er omskjæring en fordel, fordi glans på penis kan være litt mindre følsom. Noe som kan ha positiv betydning både for mannen og partneren ved samleie. Altså at de er bedre elskere! Undersøkelser tyder på at menn som er omskåret, også kan være mindre utsatt for enkelte seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) . 

Så det er faktisk mange fordeler også ved å være omskåret. Når det gjelder å rekonstruere kirurgisk forhud, så kan nok det kanskje gjøres. Men dette må du i så fall ta opp med din lege og få henvisning til en plastisk kirurg. Men din fastlege har nok rett i at det kan være flere useriøse på banen. Og "tugging-produkter " har jeg ingen tro på. 

Det beste er faktisk å prøve å være fornøyd slik du nå er, og kanskje oppleve at en partner synes det er fint. Ikke minst seksuelt. For du er ikke mindre bra seksuellt!