Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Normale penisstrukturer

Spørsmål

Hei Jeg har lenge slitt med ansamling av prikker på forhuden. De er små, og opptrer i klaser helt fram på forhuden. De gjør ikke vondt, og jeg har ikke hatt noen klare fysiske plager pga av de. De kommer best til syne når jeg trekker forhuden litt tilbake. Jeg har hatt de ganske lenge, snakker år. Men jeg har aldri fått det sjekket opp før nå. Jeg har talgkjertler lenger nede på penis, men disse er større og de opptrer enkeltvis, til forskjell fra de på forhuden. De er det også mulig å klemme på for å få ut talg. Lurer på hva det er jeg har på forhuden, og om det kan være farlig, og hva jeg kan gjøre for å få de vekk. Legger ved bilder av både klasene, og talgkjertler. Mvh

Mann 22
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Med den begrensingen tolkning av tilsendte bilder alltid medfører synes alle bildene å vise normale strukturer. Du forteller at du har hatt disse formasjonene i huden på penis og den angrensende delen av det indre av forhuden, som altså lukker seg rundt penishodet når du trekker den forover , i lang tid. Det er helt riktig, de begynte rimeligvis å komme da du var i senpuberteten og noen kan ha tilkommet etterhvert som tiden har gått.  Dette dreier seg om talgkjertelstrukturer og slik ser menn ut, din penis har, så langt det er mulig å bedømmme ut fra de tilsendte bilder et helt normalt utseende. Antall og tetthet av disse talgkjertelstrukturene kan selvsagt være noe forskjellig fra mann til mann. De kan også sitte på bremmen av penishodet og se ut som små hvitlige fyrtårn, da dreier det seg om det vi kalles spiculae glandis og da er talgkjertlene forhornet, dvs. at den gule substansen helt ytterst er litt hårdere enn lenger inn. Igjen, dette er likeledes helt normale strukturer og skal ikke forsøkes behandlet eller fjernet på noen måte. 


Hvis man skulle tenke på eventuelt noe annet så måtte det være enten det som kalles condylomer, som er HPV-betingede vorter eller det som kalles mollusker, som også skyldes et virus, men et annen enn de HPV-betingede condylomene. Men det du har ligner ikke på vorter, og her er tingen at vorter vil formere seg, bli flere og større ettersom tiden går, mens talgkjertelstrukturene langt på vei er helt stasjonære bortsett altså fra at antallet vil kunne variere noe over tid. For ordens skyld kan du jo la fastlegen din kikke på dette når du eventuelt likevel er der, men som sagt, dette ser helt normalt ut. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-