Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Noe ujevn testikkel og litt smerter i pungen

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 18 år som de siste dagene har vært plaget med en ubehagelig følelse i venstre testikkel og føles litt på venstre side av lysken også (litt vanskelig å lokalisere følelsen). Det er en liten smerte, som irriterer. Ingenting vondt eller ekstremt, men mer ubehagelig, og det reduserer livskvaliteten. Kjennes ut som om testikkelen verker. Jeg merker det spesielt når jeg skal legge meg om natten, når jeg sitter og når jeg onanerer. Jeg tør ikke si om jeg har en kul på testikkel, da jeg synes det er vanskelig å definere en mulig farlig kul. Testikler kan jo være litt ujevne og det er derfor vanskelig å kjenne etter en kul. Venstre testikkel, som jeg har denne smerten i, har jeg definitivt ingen kul i. Men høyre testikkel hvor det er ingen smerte, er litt ujevn og ikke like glatt som venstre, så det er vanskelig å finne noen kul der. Da jeg først merket det, tenkte jeg med en gang på testikkelkreft og ble bekymret, men jeg har nå i det siste tenkt det kan være noe annet eller ingenting i det hele tatt, men jeg utelukker fortsatt ikke testikkelkreft. Jeg merker følelsen mest når jeg onanerer, fordi hver gang jeg onanerer har venstre testikkel en tendens til å gå opp i lysken (Det er vel det dere kaller jojo-testikkel, eller tar jeg feil der?) Hver gang venstre testikkel går opp i lysken så den legger seg parallelt med penis, får jeg en litt sterkere og ekkel smerte/ubehag i venstre testikkel, da kjenner jeg også litt i venstre side av lysken (der testikkelen legger seg når den går opp). Derfor har jeg begynt å tenke om dette kan være grunnen til smerten jeg har følt i testikkelen? At ubehaget har oppstått fordi testikkelen har over tid lagt seg ofte opp i lysken? Hva tenker du? Kan det være en skade pga jojo-testikkel, kan det være kreft, noe annet eller er dette bare et vanlig ubehag som går bort av seg selv? Kan jo også nevne at jeg frykter jeg har en form for kjønnssykdom fordi jeg har hatt mange klamydia/gonore symptomer. Kan dette ha noe å si? Takk for svar!

Mann 18
Svar

Hei.


Du beskriver her plager fra underlivet / pungen, og du har tenkt mye på hva det kan være eller ikke være, og her hører du om vår mening om dette. Da er det slik at uansett hvor mye og hvor grundig du beskrev dette for meg, og uansett hvor mye jeg hadde tenkt på dette og analysert det, så ville vi uansett ikke kommet frem til noe sikkert svar uansett. Konsekvensen av det er følgende:

Dette er du nødt til å la legen din undersøke for deg. Din ene testikkel er noe ujevn, og anderledes enn den andre. Og du har ubehag og tidvis smerter. Da dette teoretisk sett kan være testikkelkreft, så har du ingen andre valg enn å la legen din kjenne på denne nå. Det er umulig å si noe som helst sikkert på annen måte, og når det gjelder slike spørsmål, skal en selvfølgelig være aldeles skråsikker, og ikke bare anta eller tenke at sannsynligheten er liten eller lignende. 

Det finnes mange andre mulige forklaringer på det du kjenner av ujevnheter, f.eks. at du som ikke er opplært i å kjenne etter kreft i testikkel, kan mistolke det du kjenner, og at det kanskje kan være din bitestikkel du kjenner. 

Det kan heller ikke utelukkes at det at steinen din skvetter opp i lysken din relativt ofte, kan gi noe ubehag, men igjen så har vi ikke "lov" til å trekke en konklusjon om at det er forklaringen, for å overse en testikkelkreft kan du ikke ta sjansen på. Det er overmåte viktig fordi det er en sykdom som i de fleste tilfeller kan kureres helt, men som ubehandlet er dødelig.

Med andre ord: Bestill time til fastlegen og si at du har en mulig kul i pungen, og si at du skal ha snarlig time for dette. Så får du svar på hva dette er eller ikke er. Og ikke tolk mine ord her som at jeg "tror" at du har det, for dette er kun generelle, men særdeles viktige råd om hva en gjør i en slik situasjon. Lykke til og ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-