Manglende ereksjon og seksuell lyst

Spørsmål

Har hatt synkende ereksjon over de siste 5-10 årene for omtrent å stoppe opp 100 % i dag. Viagra hjelper. Har tatt hormonprøve pga sviktende/manglende ereksjon. Prøver tilsier "normale vedier". Når jeg spør hvor jeg ligger (høyt/lavt eller midt på) så sier de at de ikke kan gå inn på dette for å sjekke ??? Har alle symptomer på lavt testosteron: Manglende seksuell interesse Redusert ereksjonsevne Manglende initiativ, ”drive” og energi til å jobbe og trene Vektøkning (særlig rundt magen) til tross for kostholdstiltak og trening (Dette er ikke ett problem) Humørforandringer og irritabilitet Søvnforstyrrelser Konsentrasjonsvansker Fastlege/legesenter viser liten vilje til å ta dette alvorlig. Skrive ut viagra derimot er ikke ett problem. Er det noe jeg kan gjøre ? Pga dårlig økonomi har jeg ikke råd til "privat". Ser at dette fort koster godt over 2000 kr bare for å snakke med en lege....

Mann 53

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei 

Takk for ditt informative spørsmål. Jeg skjønner godt at du blir litt oppgitt over denne situasjonen. De symptomene du forteller om er nok faktisk ganske typiske for det endel menn i din alder opplever. Nemlig det at den seksuelle lyst synker, sammen med humørforrandringer og irritabilitet og dårlig drive som du selv sier. Altså dårlig overskudd og energi. Og at man øker i vekt og ikke orker å trene. Alt blir en "ond sirkel". Og den manglende seksuelle interesse gjør også at man får dårligere ereksjon. Og alt dette skyldes nok at det er påvist en sammenheng mellom øket livvidde og produskjon av det mannlige hormonet testosteron. Og testosteonet er den drivende kraft bak energi og seksuell lyst. Og mangel på dette kan også gi dårlig søvnkvalitet. Som du selv forteller om. Saken er at det faktisk er ganske individuelle forskjeller på hvordan menn svarer på nivå av testosteron, og selv om dine testosteronverdier som det høres ut på det du forteller, kanskje er innenfor "normalen", så kan det være for lite for deg. 

Det er synd at opplever at din fastlege ikke viser seærlig vilje til å ta dette alvorlig, som du sier. For jeg tenker at det kan være en ide for deg å prøve tillskudd av testosteron. Så du bør kanskje finne en lege som kan ta dette ordentlig opp. Det går an å skifte fastlege. Det har alle rett til. Det er viktig å ha en lege som lytter og tar deg på alvor. Riktig kostold og trening er også viktig i forhold til produksjon av testosteron i kroppen.  Men det viktigste er å gå gå ned i livvidde. Som du holder på med. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-